YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Anna Puigdemont, germana de l'expresident, la més votada de l'executiva de JxCat a la Selva

Va superar en vots el 'cap de llista', el coordinador del partit a la comarca, Jordi Camps

Anna Puigdemont, germana de Carles Puigdemont i membre de l'executiva de JxCat a la Selva.
Anna Puigdemont, germana de Carles Puigdemont i membre de l'executiva de JxCat a la Selva. | ACN

Junts per Catalunya celebrava el passat cap de setmana les eleccions de les seves executives comarcals i de vegueria. D'aquesta manera, la nova formació liderada per Carles Puigdemont fixava l'estructura territorial del seu partit, amb direccions comarcals i regionals, que agrupen les diverses executives locals del partit arreu del país. Els resultats dels comicis interns deixaven alguns detalls curiosos, com la no-elecció de 30 dels 34 candidats al Maresme en no arribar al 50% dels suports dels votants, circumstància que es va repetir puntualment a la comarca del Segrià o a la vegueria del Penedès.

Anna Puigdemont, germana de l'expresident, fa el 'salt' a la política

Una altra de les qüestions que han cridat l'atenció de les eleccions internes a Junts per Catalunya ha estat un nom: el d'Anna Puigdemont i Casamajó, la germana de qui va ser president de la Generalitat entre 2016 i 2017 i que és, de fet, el president de Junts per Catalunya. Anna Puigdemont formava part de l'única candidatura que es va presentar a les eleccions a l'executiva comarcal del partit a la comarca de la Selva, liderada per l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps. La germana de l'expresident es va integrar, doncs, a la candidatura de la comarca a la qual resideix: la localitat d'Amer, on també va néixer l'expresident, pertany a la comarca de la Selva.

El més curiós de tot plegat va ser la tirada electoral que va tenir Anna Puigdemont. Dels 123 militants de JxCat a la Selva, 87 van participar a les eleccions internes, el 71%. D'aquests, 75 (un 86%) van votar Puigdemont, que es va convertir en el nom amb més suports de la candidatura, per sobre del candidat a coordinador, Jordi Camps. Els cognoms Puigdemont i Casamajó, doncs, van tenir en aquest cas força tirada interna.

Finalment, doncs, l'alcalde de Vidreres Jordi Camps es va convertir en líder de JxCat a la Selva, en una executiva on, a banda d'Anna Puigdemont, també hi haurà altres noms destacats de la comarca com l'alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera; o l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu.


Comentaris

envia el comentari