Anna Saliente va néixer al Baix Guinardó i va ser activista mentre estudiava a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) formant part de l’Assemblea de Polítiques i Sociologia. Al 2013 va iniciar la seva militància la CUP d’Horta-Guinardó, d’on ha estat membre del Secretariat Municipal i també l’ha representat ocasionalment al Consell Polític Nacional. Actualment, és militant de la CUP i d’Endavant OSAN, a més de participar en les associacions i CDR del barri d’Horta.

La CUP no concorrerà a les europees

Carles Riera, líder de la CUP, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

El mateix dia que les municipals (26 de maig de 2019), hi ha eleccions al Parlament Europeu. Ara fa un mes i mig, la militància de la CUP va decidir no presentar cap candidatura als comicis europeus, ja que «entén que el projecte polític de la CUP no té cabuda dins de les institucions europees, màximes representants del capitalisme, l’imperialisme, el racisme institucional i la militarització de les societats».

La formació havia estat valorant en els darrers mesos la possibilitat de presentar-se a les pròximes eleccions europees, veient en elles una «via d’internacionalització del conflicte polític català». Tot i que realment la CUP entén la Unió Europea com un «espai políticament molt allunyat del projecte polític» que defensen.

No obstant això, l’actual context excepcional que ara per ara s’està vivint a Catalunya, «marcat per la repressió, el conflicte nacional i social latent, les amenaces d’il·legalització i la voluntat de centrar l’internacionalisme com una eina imprescindible en l’estratègia política», ha estat la raó per la qual la CUP ha decidit entomar un debat tàctic.

 
 
Tanmateix, formació ha decidit finalment descartar la seva candidatura a les eleccions europees, ja que han afirmat que aquestes institucions no són «l’espai on trobaran el suport a l’exercici al dret a l’autodeterminació» i prefereixen centrar tot el seu esforç polític en l’àmbit municipal a Catalunya «per tal de tornar a generar les condicions òptimes per construir un nou moment de ruptura».