rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Antiavalots de la Guàrdia Civil reforçaran la seguretat del rei Felip VI a la MWC de Barcelona

El Rei visitarà la inauguració del Mobile World Congres el pròxim 26 de febrer
Imatge d'arxiu del rei Felip VI.| Gtres

 

Els comandaments de la Guàrdia Civil a Catalunya així com els agents enquadrats en la unitat d'elit GRS 4 —els antiavalots del Grup de Reserva de Seguretat que la Benemèrita té aquarterats a Barcelona— han suspès tots els permisos i dies lliures per a aquest cap de setmana i pel dilluns, 26 de febrer, dia en què el rei Felip VI visitarà la inauguració del Mobile World Congress.

 

I és que, segons informa 'El Periódico', el GRS s'encarregarà, com en altres visites del cap d'Estat, de muntar un anell especial de seguretat al voltant del Palauet Albéniz i a l'interior del recinte des de 24 hores abans que Felip VI pernocti en aquesta residència reial. 

 

Màxima seguretat 

No obstant això, aquesta vegada i tenint en compte el clima polític en què es troba tot el país, tota la unitat treballarà per oferir la màxima seguretat al cap d’Estat, amb el suport d’altres efectius vinguts des de Lleó, els quals s'estan rellevant a Catalunya en comissió de servei des de finals de setembre, quan es va iniciar l'operació Copèrnic per fer front al procés independentista. 

 

Tot i que  aquesta unitat no té previst desplegar-se als carrers de Barcelona, fonts de la Seguretat de l’Estat a Catalunya admeten que segueixen «amb especial atenció» les crides de diferents grups independentistes a aprofitar la visita del monarca per protestar contra l’empresonament de líders polítics.

Puigneró deixarà plantat al Rei

En aquest context, un membre del Govern ja ha anunciat que no assistirà al sopar de benvinguda del MWC per denunciar el suport del rei a la violència policial de passat 1-O. Es tracta del secretari de Tecnologies de la Informació i Comunicació del Govern, Jordi Puigneró, qui deixarà plantat el rei Felip VI

 

El polític ha sigut el primer a anunciar la seva baixa a l'acte a través de Twitter, on publicava el següent missatge aquest dimarts 20 de febrer: «El rei ha perdut la legitimitat que n'esperàvem arran del seu discurs del «a por ellos» del 3 d'octubre. En conseqüència, com a Secretari de les TIC del Govern de Catalunya, i en senyal de protesta, no assistiré a l'acte d'inauguració del MWC que ell presidirà». 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris