Els anticapitalistes de Podemos saluden la «nova República catalana» i l'obertura d'un «procés constituent»

Defensen que pot ser «un mètode per resoldre els problemes històrics de l'Estat Espanyol»

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, rep l'aplaudiment dels diputats de Junts pel Sí.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, rep l'aplaudiment dels diputats de Junts pel Sí. | CatalunyaDiari

El corrent Anticapitalistes de Podemos ha saludat la «nova República catalana» proclamada divendres passat pel Parlament i l'obertura d'un «procés constituent» davant de la «involució autoritària» de l'Estat, per la qual cosa ha fet una crida a defensar «la voluntat del poble català i el seu dret a decidir» contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. En un comunicat publicat aquest diumenge, el corrent de la qual formen part l'eurodiputat Miguel Urbán i la capdavantera andalusa de Podemos, Teresa Rodríguez, defensa que la proclamació de la república catalana suposa l'obertura d'un «procés constituent» que pot ser «un mètode per resoldre els problemes històrics de l'Estat Espanyol» en «rearticular les relacions entre els pobles en igualtat».

  

Segons Anticapitalistes, és també «una oportunitat per construir un nou marc de convivència fraterna» que contraposa a "la sortida autoritària al conflicte" que suposa l'aplicació de l'article 155 i impossibilita «un diàleg entre Catalunya i la resta de l'Estat», apunten en el comunicat. Per això, aquest corrent de Podemos demana «defensar al poble català» per «defensar la possibilitat d'una sortida democràtica enfront de les imposicions de l'Estat». «És el moment de (re)iniciar la construcció pacient d'un projecte que superi el règim del 78, capaç de construir relacions fraternes entre els diferents pobles de l'Estat espanyol», s'exposa en el comunicat.

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, va rebutjar divendres passat la decisió «il·legítima» adoptada pel Parlament de Catalunya de declarar unilateralment la independència, i va advertir que «qualsevol que no estigui en aquesta posició està políticament fora de Podemos».


Comentaris

envia el comentari