IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Anticorrupció acredita l'existència de la 'caixa b' del Partit Popular

La fiscal ha destacat que no val que el PP negui l'existència de la mateixa per deixar al marge aquest assumpte

L'extresorer del PP, Luis Bárcenas
L'extresorer del PP, Luis Bárcenas | CatalunyaDiari.cat

La Fiscalia Anticorrupció ha assegurat aquest dimarts davant del tribunal de la Secció Segona de la Sala Penal de l'Audiència Nacional, encarregat de jutjar als 37 acusats per participar en els primers anys d'activitats de la trama Gürtel (1999-2005), que en aquest judici ha quedat «totalment» acreditat que els 'papers de Bárcenas' feien referència a la 'caixa b' del PP. Durant l'exposició de l'informe de conclusions finals del Ministeri Públic, la fiscal Concepción Sabadell ha afirmat que aquest judici està directament lligat a la possible existència d'una caixa opaca de la formació política i que el fet que això s'estigui investigant al jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional no impedeix que s'hagin fet preguntes sobre aquest tema perquè és «necessari acreditar la caixa 'b'».

A més, ha afegit que el cap de l'Auditoria del PP, Carlo Lucca de Mignani, a la seva declaració com a testimoni en aquest judici, va donar «total veracitat» a aquestes anotacions en vincular-les amb la «caixa a», dient que tan sols existia «l'oficial». Tanmateix, ha subratllat que no val per a deixar al marge aquest assumpte que el PP negui l'existència d'aquesta, ja que «mai l'ha examinat, ni comprovat» si hi ha una comptabilitat paral·lela. «Suposaria reconèixer la percepció de pagaments opacs per a la Hisenda Pública», ha puntualitzat.

Segons la fiscal, la mateixa declaració de l'extresorer 'popular', que va reconèixer l'existència d'una «comptabilitat extracomptable»; les testificals dels expolítics Jaime Ignacio del Burgo o Santiago Abascal Escuza, que van reconèixer algunes de les entregues de diners; els informes pericials cal·ligràfics, que han determinat l'autenticitat dels apunts de Bárcenas; i les proves documentals, que han corroborat l'ús opac dels esmentats fons com en el cas de la compra d'accions de Libertad Digital; han acreditat l'existència d'una caixa 'b' del PP. Per últim, la representant del Ministeri Públic ha agregat que Bárcenas «ha tingut plena disposició dels fons» del PP i que part de la seva fortuna la va sostreure de la 'caixa B'.


Comentaris

envia el comentari