Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Policia Nacional

Antidisturbis es queixen que Interior ha tornat a «improvisar» amb el desplegament a Catalunya

Els agents no saben quant cobraran en dietes ni on dormiran també desconeixen si tornaran a casa seva abans de novembre

Policia Nacional
Els agents es queixen de la manca d'organització | Catalunya Diari

 

A pocs dies per conèixer la sentència del procés,  els prop de 2.000 agents, entre Guàrdia Civil i Policia Nacional, que s'han destinat a Catalunya en una operació especial per contenir les protestes socials que es puguin produir, han conegut un nou canvi:  no tenen una data límit per tornar a casa. Segons informa 'El Confidencial', els comandaments han suspès tots els dies lliures concedits per les pròximes setmanes als agents mobilitzats i els ha indicat que malgrat que l'operatiu estarà actiu fins al 31 d'octubre, aquest es podria allargar si les coses es compliquen causant que els agents estiguin mobilitzats més d'un mes sense reemplaçament.

«No hem après dels errors d'ara fa dos anys»

Des de l'associació Independents de la Guàrdia Civil (IGC) es queixen que a logísticament «tornem a patir improvisació  i això que ja fa mesos que se sabia quan es donaria a conèixer la sentència». En aquest sentit, manifesten que  s'està avisant als agents destinats «sobre la marxa»  i que molts d'ells desconeixen «on s'allotjaran» o «quant se'ls pagarà per dietes». Tampoc saben quin dia podran tornar a casa seva. Des de l'associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) assenyalen que els agents rebran 28 euros al dia per manutenció.

«No dir quant cobraran els agents, ni si dormiran en un hotel o en una habitació compartida amb sis companys i tampoc assegurar si podran tornar abans de novembre a casa,  no és la millor forma de motivar al personal» assenyalen.

Tot i que els comandaments policials asseguren, públicament, que tot haurà acabat el pròxim 18 d'octubre, internament no descarten que es pugui allargar i els agents recorden que ara fa dos anys l'anomenada operació 'Copérnico', que tenia l'objectiu d'impedir el referèndum i les posteriors protestes, va durar 100 dies. 

Policia Nacional
UIP i GRS actuaran si els Mossos es veuen desbordats | Catalunya Diari

 

UIP i GRS actuaran a petició dels Mossos

Els agents de la UIP i GRS destinats a Catalunya en aquesta operació especial, només actuaran a petició dels Mossos d'Esquadra si aquests se senten desbordats. Donat el cas, també es comptaria amb membre de les Unitats de Resposta Ràpida (USECIC).

Aquest cop però els agents desplaçats  evitaran provocacions com les que va haver-hi fa dos anys quan un grup d'agents cantava «a por ellos» a l'interior d'un autobús contra els manifestants així com demostració de força innecessària. 

També et pot interessar...