Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestació independentista a Estrasburg

L'exespia antiindependentista suís que va acudir a la manifestació d'Estrasburg

Boye va publicar una fotografia a Twitter on es preguntava què feia Meylan a Estrasburg

François Meylan
L'exespia antiindependentista va acudir a la manifestació d'Estrasburg amb ulleres de sol i camiseta negra | Twitter (@boye_g)

 

El passat dimarts dia 2 de juliol, a  Estrasburg es va celebrar una manifestació davant del Parlament Europeu  amb motiu de la constitució d'aquest mateix i per a demanar, a més, que no es vetés a Puigdemont, Comín i Junqueras, candidats electes però que van decidir no acudir per a no ser detinguts – en el cas de Puigdemont i Comín –, o simplement no van poder –com la situació de Junqueras, que es troba retingut a la presó–.

Però qui sí va estar pendent de la manifestació va ser Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont. Boye va compartir, el mateix dimarts a la tarda, en el seu perfil de Twitter una fotografia on mostrava un home enmig de la manifestació independentista d'Estrasburg amb samarreta negra i ulleres de sol. Qualsevol persona podria creure que es tracta d'un manifestant més, però Boye el va reconèixer molt ràpidament.

Es tracta de François Meylan, un exespia suís d'origen espanyol, el qual ja ha compartit el seu pensament antiindependentista  en nombroses vegades. Meylan és un expolicia suís que va servir entre els anys 1986 i 2001, membre dels serveis d'intel·ligència militar i infanteria d'aviació a les forces armades. Actualment, es troba en reserva de l'exèrcit i té una empresa d'assessoria financera. També s'ha mogut en el camp de la política provincial  a Suïssa durant 7 anys, on liderava el seu propi partit.

Fundador d'una associació que lluita contra l'independentisme

Encara que Meylan sigui suís, també té arrels espanyoles: d'Almeria, i la seva exmuller també té arrels catalanes. Ell mateix va fundar l'associació 'Catalunya peuple d'Espagne' (CPDE), amb l'objectiu de lluitar contra les campanyes internacionals de l'independentisme català.

El dimarts sembla que es va colar a la manifestació independentista d'Estrasburg. Boye va fer pública la fotografia de Meylan, acompanyat de la següent frase: «Què feia François Meylan a la manifestació d'Estrasburg avui?». Segur que la sorpresa ha agafat per sorpresa a més d'una persona.

També et pot interessar...