Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

La Mesa del Congrés suspèn els diputats presos

Antonio Banderas: «On són els 900 ferits de l'1 d'octubre?»

L'actor malagueny assegura que utilitzar nens i gent gran per violar la llei «és una mica graciós»
Antonio Banderas | Cedida

 

Antonio Banderas es troba fent promoció del seu nou projecte ‘Genius: Picasso’, una sèrie de deu capítols per National Geographic on l’actor es posarà a la pell del pintor malagueny. En aquest marc ha donat una entrevista al diari britànic ‘The Guardian’, on a més de parlar sobre la seva nova aventura professional també s’ha volgut posicionar sobre el conflicte polític a Catalunya.

 

Preguntat sobre quina posició hauria pres Picasso en el debat independentista català, Banderas considera que «s’hauria mantingut al costat de la llei i de la constitució». Aquesta resposta ha agafat per sorpresa l'entrevistador, que ha demanat que si la podria argumentar, ja que el pintor es va moure pels cercles independentistes quan va viure Barcelona i es va mostrar sempre contrari a la dictadura de Franco.

 

«Així ho crec, aquest és el lloc en què estic. Entenc el romanticisme de moltes persones, entenc la seva voluntat política però també entenc que la Constitució també els dóna la possibilitat de tenir un referèndum real. Però l'independentisme es troba un obstacle davant anomenat democràcia», ha insistit Banderas.

L'actor també dona el seu punt de vista personal

En aquest punt, l'entrevistador li ha preguntat si més enllà del que creia que pensava Picasso també podia donar el seu punt de vista sobre, una qüestió que l'actor ha advertit que «és molt més complicat perquè m'acabaré ficant en problemes».

 

Tanmateix, Banderas no ha dubtat en expressar la seva opinió sobre el referèndum celebrat l'1 d'octubre: «Si tu ets qui porta als meus fills com escut, els meus avis com escuts, i et vols saltar la llei, hauràs de passar per sobre els meus fills i el meu avi, és una mica graciós, no?», ha explicat abans de llançar una pregunta: «Hi va haver 900 persones ferides, on són?».

Les xarxes s'omplen de crítiques a l'actor

En llegir les seves declaracions, alguns usuaris de Twitter l'han criticat a la xarxa social, recordant-li que ell viu i tributa fora de «la seva estimada Espanya» o que els 900 ferits els pot veure als vídeos que circulen per Internet o a les denúncies i els informes mèdics presentats.

 

 

 

 

 

Comentaris