URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Antonio Baños queda definitivament exclòs de les eleccions al secretariat de l'ANC

Després de presentar les seves al·legacions, la Junta Electoral ha decidit excloure definitivament la seva candidatura

Antonio Baños en una imatge d'arxiu
Antonio Baños en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L’exdiputat de la CUP, Antonio Baños, ha quedat definitivament exclòs de les eleccions al secretariat de l’Assemblea Nacional de Catalunya, coneguda com a ANC. La decisió s’ha anunciat a través d’un comunicat on apareixia el llistat definitiu dels candidats, on el nom de Baños no ha aparegut. La llista definitiva de candidats pel secretariat de l’ANC s’ha realitzat després d'estudiar les al·legacions que han presentat diversos dels apartats prèviament.

La votació va començar ahir dimarts 13 de març, i a l’entitat es va generar polèmica després de l’exclusió de Baños per participar en una tertúlia política radiofònica. Ha sigut davant aquesta situació que la Junta Electoral de l’ANC ha anunciat aquest mateix matí que s’aturava la votació telemàtica. D’aquesta manera, s’obria el termini perquè els polítics exclosos poguessin presentar les seves al·legacions. 

Exclòs definitivament de les eleccions al secretariat

Cal destacar que després que s'hagin resolt, ha estat quan s'ha presentat el llistat definitiu de candidats pel secretariat, en el qual el nom de l'exdiputat de la CUP, Antonio Baños, no apareix. L'ANC també ha anunciat que s'anul·len tots els vots rebuts fins ara i que la votació es repetirà, permetent a les persones que ja van dipositar el seu votar, torna-ho a fer.

La Junta Electoral del partit ha afirmat que són conscients de les «polèmiques i controvèrsies» de les darreres hores. Baños ha quedat exclòs aquest matí després de la seva intervenció radiofònica tot i que encara tenia opció d'estar en aquesta llista. Però finalment no serà així, i definitivament ha quedat exclòs de les eleccions al secretariat de l'ANC.

L'ANC els va alertar

L’any 2016 es va aprovar «un sistema molt restrictiu» en relació a la publicitat que els candidats podien fer en campanya. En aquest cas, la Junta ja va enviar un correu electrònic a cadascun dels candidats informant del que podien y no podien fer. Segons l’ANC, la «immensa majoria» dels candidats ha complert les normes «fil per randa». 

Així mateix, ha afirmat que no li correspon «entrar en determinades polèmiques, ni valorar la bondat d'un candidat, però sí aplicar una normativa pensada per donar, almenys en campanya electoral, el mateix espai públic a tots els candidats», sense al·ludir cap dels candidats.


Comentaris

envia el comentari