URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

Antonio Baños, a Twitter: «I si Puigdemont es refugia a Christiania?»

La reacció s'ha dut a terme davant la incògnita del viatge de Puigdemont a Dinamarca

Antonio Baños en una imatge d'arxiu
Antonio Baños en una imatge d'arxiu | EFE

El viatge de Puigdemont a Brussel·les no està deixant indiferent a ningú. Enèsima jugada mestre per uns i una errada clamorosa per uns altres, la partida de l’expresident de la Generalitat a Dinamarca ha generat tot tipus de reaccions a la xarxa.

I si a primera hora del matí era Pilar Rahola qui desitjava «bon vol» a Puigdemont, hores després ha estat l’excap de llista de la CUP, Antonio Baños, qui ha satiritzat la situació amb una piulada d’allò més atrevida. I és que aquest, davant la perplexitat que ha provocat el viatge, ha preguntat si Puigdemont ha marxat a Copenhaguen per refugiar-se a Christiania.

Què és Christiania?

Christiania, és la «comuna lliure» de Copenhaguen. Fundada el setembre del 1971, és una comunitat auto-gestionada i que pertany als terrenys de la caserna de Bådmandsstræde. És una de les poques experiències llibertàries encara actives al nord d'Europa.

Així mateix, aquesta és una comunitat que s’autoproclama independent i compta amb uns 1.000 habitants.

La peculiaritat d’aquest espai, però, és que compta amb l’estatus de «semi-legal» i que acomiada als seus visitants amb un cartell molt especial a la sortida de la zona. «Està vostè entrant a la Unió Europea», s'hi pot llegir a l'abandonar l'espai esmentat.

Antonio Baños en una imatge d'arxiu
Antonio Baños en una imatge d'arxiu | EFE

 

Rumors de detenció de Puigdemont

La única realitat tàcita a hores d’ara és que Puigdemont és a Dinamarca. Preparat per una xerrada que ha de tenir lloc a les dues del migdia, l’expresident català és el principal actor d’una de les grans incògnites del dia: s’activarà l’ordre de detenció?.

Amb una possibilitat que el seu advocat, Jaume Alonso Cuevillas, ja va esmentar que estava «preparadíssima» el futur de Puigdemont es veu amb clarobscurs. És per això, doncs, que creixen i creixen els rumors sense que, a hores d’ara, es pugui treure l’agua clara sobre quina és la situació processal del gironí.

De fet, la fiscalia general de l’estat espanyol ja ha aclarit que ha sol·licitat «immediatament» l’ordre de detenció de Puigdemont. A Espanya, recordem, Carles Puigdemont està acusat d’un delicte de rebel·lió pels fets de l’1 d’octubre i per la posterior proclama unilateral d’independència.

Finalment, però, el que és segur és que la piulada d'Antonio Baños ha tingut una bona rebuda a les xarxes. Amb gairebé 150 'likes', la reacció de l'excap de llista de la CUP ha estat molt celebrada. 


Comentaris

envia el comentari