Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Laura Borràs en arxiu

L'anunci d'última hora de Junts que podria fer caure el Govern de la Generalitat

Laura Borràs ha anunciat que sotmetran a la militància del partit si mantenen o trenquen el pacte de Govern amb ERC a la Generalitat

Nou capítol de la turbulenta relació entre Junts i ERC. La presidenta del Parlament i candidata a presidir Junts, Laura Borràs, ha anunciat aquest matí que sotmetran a la militància del partit si mantenen o trenquen el pacte de Govern amb ERC a la Generalitat

Segons Borràs, la pregunta es traslladarà també al pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona. Pacte que Borràs ha reiterat que ella no l'hauria fet mai.
N'hi diu «fórmules de correcció».

La mateixa Borràs ha explicat que es tracta de «fórmules de correcció» associades a si els resultats de l'auditoria que està fent el partit sobre el compliment del pacte de Govern no són bons. 

En una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', Borràs ha defensat que s'ha de fer una anàlisi amb dades per contrastar el que s'havia acordat fa un any i «on som». D'altra banda, ha defensat que totes les decisions «fonamentals» s'han de consultar amb la militància i ha recordat que a Junts l'opinió dels militants «és sempre vinculant». 

«No exigeixo cap suport a cegues»

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha replicat a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que no exigeix «cap suport a cegues» sinó que es respecti la seva presumpció d'innocència. 

D'aquesta manera ha replicat en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' les declaracions de Rovira en una entrevista a l'ACN, en què va manifestar que Borràs no pot «sacrificar» el moviment independentista: «Cal preservar el projecte col·lectiu i no exigir suport a cegues en nom de la repressió». 

Borràs ha dit que no necessita que ningú l'absolgui sinó que no la jutgin i ha afegit que cal tenir en compte «com es la justícia espanyola» especialment les persones que n'estan patint les conseqüències, en referència a Rovira.

La també candidata a presidir Junts està pendent de la causa judicial oberta per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Se l'investiga per suposat fraccionament de contractes.