Apareix la butlleta d'afiliació de Bou a Fuerza Nueva que el vincula amb l'extrema dreta

'Tot Barcelona' publica el document que conservava al seu arxiu el periodista Xavier Vinader

Bou es reconeix a la foto però assegura que el document ha estat manipulat | EFE

El candidat del PPC a l'alcaldia de Barcelona, Josep Bou, va formalitzar la sol·licitud d'inscripció a la formació d'extrema dreta Fuerza Nueva el 1978, segons consta en la documentació que custodiava el periodista Xavier Vinader. Així ho publica aquest divendres 'Tot Barcelona', que ha tingut accés als documents del desaparegut periodista entre els quals hi ha la butlleta d'inscripció a Fuerza Nueva d'un José Bou Vila, nascut a Vic el mateix dia que el candidat popular.

En aquest formulari s'hi detalla que Bou és forner i té coneixements d'escalada, paracaigudisme i alta muntanya –l'alcaldable se'n vanta sovint i va reptar alguns dels seus rivals a escalar la muntanya de Montserrat–.

Entre les dades que es poden llegir a la documentació hi ha el nom i cognoms, l'adreça, la data i el lloc de naixement, el telèfon, la professió i la quantitat abonada en concepte de quota d'afiliat, que era de 100 pessetes. També s'hi pot veure una fotografia tipus carnet de Bou quan era jove.

Bou
Entre les dades, hi apareix la quantitat abonada en concepte de quota d'afiliat, que era de 100 pessetes | Twitter | @jordiborras

 

«El de la foto soc jo, però això és un muntatge, i chusco»

El digital també assegura que Bou va avalar l'entrada a la formació de Blas Piñar de dues persones la tardor de 1978, pocs mesos abans del referèndum de la Constitució, sobre el qual Fuerza Nueva demanava votar-hi en contra. 

'Tot Barcelona' ja va publicar el desembre de 2018 que Bou havia format part de Fuerza Nueva. Ell ho ha negat en alguna ocasió, però en actes amb el PPC també ha arribat a demanar que no es tingués en compte «el passat» perquè estava compromès amb el projecte que lidera Pablo Casado, qui li va oferir concórrer a les municipals com a cap de llista per Barcelona. Mònica Terribas ha mostrat la seva fitxa d'afiliació a Bou durant una entrevista a Catalunya Ràdio i el candidat, tot i admetre que era el de la foto, ha assenyalat que es tractava d'un «muntatge chusco»

«Volen perjudicar-me i perjudicar el PP, amb una cosa que és dictatorial», ha dit, especificant que va ser de l'OJE, Organització Juvenil Espanyola, que depenia del partit únic del franquisme però no de Fuerza Nueva. Bou ha insistit que és una falsedat però per ara no es planteja denunciar-ho. 

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari