ÚLTIMA HORA

Trets i càrregues dels Mossos a Barcelona

Apareixen butlletes que no són vàlides als col·legis electorals

Són de la candidatura Diàleg Republicà, que es va retirar dimarts dels comicis
La participació en aquests comicis serà de rècord | CatalunyaDiari.cat

 

La Junta Electoral Central va acordar, el passat dimarts, retirar la candidatura de Diàleg Republicà, vinculada a Esquerra Republicana, de les eleccions d'avui, 21 de desembre, pel Parlament de Catalunya. Diàleg Republicà es va registrar per concórrer els comicis a les quatre circumscripcions i el seu objectiu era esquivar una possible il·legalització d'ERC, el partit al qual estava vinculada.

 

Les butlletes de Diàleg Republicà no serveixen

Tot i la retirada de la candidatura, molts col·legis han obert amb les butlletes de Diàleg Republicà damunt les taules al costat de les altres. A petició d'Esquerra Republicana, la Junta Electoral de la Zona de Lleida ha ordenat la retirada de les butlletes dels seus col·legis electorals, ja que no són vàlides.

 

 

Paperetes no vàlides

Altres punts de Catalunya han vist com les paperetes no vàlides estaven a les taules i s'ha iniciat una crida per Twitter a tots els apoderats i votants, que poden demanar a les meses que es retirin les butlletes, ja que no són vàlides. La Junta Electoral Central va deixar clar que tots els vots que tinguin una butlleta de Diàleg Republicà es comptaran com a vot en blanc, fet que podria fer minvar el vot independentista.

 

 

L'únic incident remarcable

Sembla que la decisió de la Junta Electoral sobre la retirada de la candidatura no ha arribat correctament a les juntes electorals provincials i de zona, fet que hauria provocat l'error. Es tracta de l'únic incident remarcable en unes eleccions que, de moment, es desenvolupen amb total normalitat i que s'espera que les dades de participació superin tots els rècords.

 

Comicis en dia laborable

Com que els comicis s'han realitzat en dia laborable, llargues cues han omplert les entrades dels col·legis electorals a primera hora del matí i s'han repartit molts justificants per tota aquella gent que ha anat a votar en horari laboral. Tot i aquest impediment, els experts creuen que la importància dels comicis farà augmentar la participació de totes maneres.

Comentaris