Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'aplicació del 155 condicionarà la decisió de JxCat perquè Iceta pugui ser senador

El portaveu parlamentari de la formació, Albert Batet, ha recordat que el socialista va ser part activa de la suspensió de l'autonomia catalana

Albert Batet al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

El grup parlamentari de Junts per Catalunya no posarà facilitats perquè Miquel Iceta (PSC) pugui ser senador i, per tant, esdevenir president del Senat. En una entrevista amb TarragonaDigital, el seu portaveu al Parlament, Albert Batet, ha valorat la possibilitat de votar a favor o en contra d’aquest fet i la part negativa té un pes important.

«L’últim que va decidir el Senat sobre Catalunya va ser l’aplicació del 155 i Miquel Iceta va ser una part activa  i indispensable d’aquesta aplicació que va portar a suspendre l’autonomia i que tinguem presos polítics i exiliats», ha dit Batet.

El context del 155 tindrà un pes important per prendre una decisió

Aquest context es tindrà molt en compte a l’hora de prendre una decisió, que s’haurà de materialitzar la pròxima setmana en el ple que s'ha programat pel dia 16 de maig. El grup parlamentari encara no ha adoptat una posició oficial envers aquest tema, però aquest escenari previ prevaldrà molt en el moment de posicionar-se.

En aquest sentit, Batet ha recordat que, encara que la designació vingui de Madrid, «qui ha de respondre és el Parlament de Catalunya». També ha criticat que aquest tràmit «es va voler fer molt de pressa, però nosaltres vam defensar que es fes com tocava, respectant els tempos».

Per altra banda, Batet, ha posat de manifest la seva desconfiança amb Pedro Sánchez pel que fa al diàleg amb Catalunya a partir de la pròxima legislatura. El portaveu ha dit que el PSOE «presenta diverses cares» en funció dels seus interessos. «No sabem quin Pedro Sánchez ens trobarem davant: si serà el que va aprovar el 155, el que diu que té voluntat de diàleg o el que no va acceptar la figura del relator, es va acovardir i va convocar eleccions», ha afirmat Batet.