IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Generalitat de Catalunya torna a tenir pressupostos tres anys després

Votació dels Pressupostos de 2020 de la Generalitat de Catalunya el 24 d'abril
El ple ha començat aquest divendres a primera hora del matí amb un minut de silenci en record de les víctimes del coronavirus  | Catalunya Diari

Es podria qualificar, gairebé, de jornada històrica al Parlament. La cambra catalana ha aprovat aquest divendres, 24 d'abril, el projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2020, per 65 vots a favor, 61 en contra i 8 abstencions. Feia tres anys que l'administració autonòmica de Catalunya no aconseguia aprovar uns pressupostos: els darrers encara duien el segell del llavors vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Uns comptes aprovats amb el suport dels socis de Govern i Catalunya en Comú Podem

Aquest vespre, després d'una jornada tant intensa com atípica al Parlament, s'ha aconseguit l'aprovació del pressupost amb el suport dels socis de Govern —JxCat i ERC— i l'abstenció de Catalunya en Comú Podem, amb qui s'havien negociat, des de feia mesos, els números. Amb la seva aprovació, la Generalitat disposa de 3.000 milions d'euros més de despesa, que destinarà majoritàriament a mesures per lluitar contra el coronavirus.

Els pressupostos s'havien de votar, després de la pertinent tramitació parlamentària, el passat 18 de març. Ara bé, el recurs de Ciutadans al Consell de Garanties Estatutàries i les dificultats fruit de les mesures dictades en el marc de l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus n'han endarrerit el vistiplau fins aquest divendres. A la cambra, només s'hi ha desplaçat un total de 21 diputats: la resta, han exercit el vot de forma telemàtica, o bé l'han delegat.

Les eleccions hauran d'esperar

Segons va anunciar el president Torra en una compareixença el passat 31 de gener, un cop aprovats els pressupostos, anunciaria la data de les eleccions a Catalunya, ja que en aquell moment donava per «esgotada» l'aliança entre JxCat i ERC al Govern de Catalunya per les diferències estratègiques entre totes dues formacions.

L'anunci, però, ha quedat ajornat tal com va explicar dies enrere el president Torra, que va deixar clar que «ara la prioritat és afrontar la crisi del coronavirus». Les eleccions, doncs, quedaran postergades, com a mínim, fins a la tardor o, fins i tot, fins a inicis de l'any 2021.


Comentaris

envia el comentari