Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès, durant una intervenvció al Parlament de Catalunya, 08/07/2020

Aragonès anuncia 4 milions d'euros en ajuts als negocis afectats pel confinament a Lleida

El vicepesident ha qualificat de «dolenta» la decisió judicial del Segrià

Pere Aragonès, durant una intervenvció al Parlament de Catalunya, 08/07/2020
El vicepresident ha anunciat 4 milions d'euros en ajudes a la zona confinada del Segrià | Catalunya Diari

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha qualificat de «dolenta» la decisió judicial que ha pres la titular del Jutjat d'Instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, de no ratificar el confinament  que va aprovar el Govern pel rebrot de coronavirus a la comarca del Segrià, a Lleida.

En una entrevista aquest dilluns a Ser Catalunya que ha recollit Europa Press, Aragonès ha anunciat que el Govern destinarà 4 milions d'euros a «ajuts directes per als establiments que es veuen més afectats» a la regió.

L'ajuda es pot augmentar depenent de «l'evolució de la situació»

«És una quantia aproximada, per conèixer l'impacte total caldrà veure l'evolució de la situació», ha concretat el vicepresident, que ha destacat que ara és fonamental prendre mesures perquè la situació epidemiològica al Segrià és preocupant, en les seves paraules.

Ha defensat que la decisió del Govern de prohibir sortir i entrar a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat «limiten la llibertat de mobilitat  de les persones» però assegura que ja s'ha passat per aquesta situació abans.

«Entre un jutge i un metge a l'hora de protegir la meva salut, ho tindria clar», ha afirmat el també conseller d'Economia, que ha sostingut que hi ha  posicionaments professionals  diferents perquè es desconeix una part del comportament del virus i considera que és difícil anticipar-se.

Aragonès ha insistit que la Generalitat continuarà treballant per «trobar els camins», i ha concretat que jurídicament n'hi ha un quants per poder aplicar aquestes mesures que assegura que els han recomanat des del punt de vista epidemiològic.

L'alcalde de Lleida rebutja la decisió del jutjat: «Amb la salut no s'hi juga»

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s'ha mostrat «perplex» per la decisió d'un jutjat de no ratificar l'enduriment del confinament i ha exigit «claredat». En declaracions a Catalunya Ràdio, ha demanat al Govern, el govern espanyol, «i a qui sigui més que s'hagi d'implicar», que arribin a una «conclusió clara» i ha mostrat la seva preocupació per la «inseguretat jurídica». 

«Difícilment podem transmetre als ciutadans indicacions precises i objectives», ha lamentat. L'alcalde ha reivindicat que «amb la salut no s'hi hauria de jugar» i ha dit que «no és moment de fer política de partit sinó de prendre decisions d'alçada». «Oscil·lo entre la perplexitat i la indignació, perquè estem afegint incertesa als ciutadans», ha manifestat.