Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu al Parlament.

Aragonès afirma que el 2021 serà l'any «de la reconstrucció econòmica i social»

Ho ha dit en un vídeo difós a les xarxes socials

Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu al Parlament.
Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu al Parlament  | ACN

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que l'any que ve s'ha de centrar en la recuperació econòmica i social i en vèncer la pandèmia de coronavirus «gràcies a la ciència, al sistema sanitari i al compromís dels treballadors públics».

«2021 serà l'any en què guanyarem la Covid-19 i l'any de la reconstrucció econòmica i social», ha afirmat en un vídeo que ha difós aquest dijous a les xarxes socials. Aragonès ha reconegut que el 2020 que avui acaba ha estat un any «ple de dificultats i esforços, també dels treballadors públics i del Govern», però n'ha destacat l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat després de quatre anys amb comptes públics prorrogats.

 

La primera proposta que farà ERC després de les eleccions

Aquest passat dilluns, la número 2 d'ERC a les eleccions catalanes, Laura Vilagrà, va assegurar que després de les eleccions del Parlament de Catalunya exigiran reactivar la taula de diàleg entre La Moncloa i la Generalitat, perquè l'independentisme pugui negociar sent «més forts» després dels comicis, en els quals aspiren a superar el 50% dels vots.

«Tots els partits independentistes tenim uns deures: ampliar el nostre sostre electoral. El PDeCAT i JxCat ho poden fer des de la dreta, ERC al centre esquerra i la CUP a l'esquerra. Però en tots els casos tots els partits tenim el deure ser més forts, perquè després, quan anem a negociar, òbviament això ens reforci en la taula de diàleg», va afegir.

D'altra banda, també va defensar la necessitat de tornar a reunir la taula de diàleg després dels comicis, tot i que fins ara hagi donat «resultats escassos». Per ella, en tots els processos d'independència s'acaba dialogant i arribant a acords, i el referèndum i l'amnistia estaran més a prop «amb una força gran, especialment d'ERC» en les eleccions.

Vilagrà també va parlar sobre la proposta de la CUP de celebrar un referèndum abans del 2025: «Parlem-ne. Veiem que aquesta també podria ser una opció». En una entrevista amb Europa Press, va dit que ERC no descarta cap via per avançar cap a la independència i que han estat els primers a «forçar el diàleg, i fer que l'Estat s'assegui d'igual a igual amb el Govern» tot i que també estan oberts a altres opcions.