Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta

Aragonès anuncia 40 milions en «ajudes directes» a sectors afectats per les mesures del Govern

Paral·lelament, ha anunciat que deixarà «tot el treball tècnic preparat —dels pressupostos— que no requereix una decisió d'orientació política»

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta
El president Pere Aragonès ha anunciat que el pack d'ajudes serà una quantitat «incial» | Generalitat de Catalunya

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dijous la creació d'una línia de 40 milions d'euros en «ajudes directes» per als sectors afectats pel tancament de bars i restaurants durant 15 dies que el Govern va aprovar el dimecres.

En una entrevista en TV3, Aragonès ha assenyalat que dimarts que ve s'aprovarà un decret llei per a activar els 40 milions, que és una quantitat «inicial» per a donar resposta als sectors afectats. Aragonès ha justificat les mesures com una manera d'actuar «abans que la tendència es confirmi» i ha instat a la població a reduir la seva vida social els pròxims 15 dies per a evitar un confinament general.

Preguntat pel descoratjament ciutadà i empresarial per les mesures, el vicepresident ha assegurat comprendre-ho i ha destacat que se li fa «difícil» aprovar restriccions que perjudiquen negocis de familiars i amics, però ha remarcat que són necessàries.

Pressupostos 2021

Aragonès ha anunciat que deixarà «tot el treball tècnic preparat —dels pressupostos— que no requereix una decisió d'orientació política» perquè el Govern que sorgeixi de les eleccions —que ha donat per fet que seran el 14 de febrer— pugui aprovar els comptes al més aviat possible.

«Sort que aprovem els pressupostos de 2020», ha afirmat, destacant que, segons ell, han permès fer front als reptes econòmics de la pandèmia, si bé s'han anat ampliant en determinades partides. En aquest sentit, ha assenyalat que els fons europeus començaran a notar-se en els comptes de l'any que ve, encara que alguns dels recursos podran usar-se a partir de l'1 de gener afegint-se als pressupostos.

Conferència de presidents

Preguntat per si el Govern assistirà a la conferència de presidents autonòmics amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, Aragonès ha dit que «tot pinta que sí», però que s'està a l'espera de la convocatòria formal i l'ordre del dia per a prendre una decisió final. Aragonès ha assegurat que la representació de la Generalitat «serà la que li correspon» quan ha estat preguntat sobre si seria ell o el conseller Ramon Tremosa qui ocuparia la cadira del Govern.

Preguntat sobre les declaracions de la líder dels comuns en el Parlament, Jéssica Albiach, en les quals assegurava que membres d'ERC els diuen que pactaran quan parlen en privat, Aragonès ha assenyalat que no parlava per ell i que des d'ERC es vol «un Govern independentista amb aliances àmplies».