Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aragonès, Vilalta i Rufián en acte de campanya

ERC obre la porta al sí o l'abstenció si es crea una taula de negociació política

Exigeix, però, que aquesta sigui «igualitària» i amb «llibertat» per fer propostes

Aragonès, Vilalta i Rufián en acte de campanya
El vicepresident Pere Aragonès ofereix el sí o l'abstenció dels republicans a canvi de diàleg | CatalunyaDiari

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta afirmava aquest dimarts que la posició de sortida d'Esquerra de cara la investidura era el no, un punt de partida que ja havia defensat Rufián en campanya electoral. Què hauria de passar, doncs, per moure's cap a una abstenció que PSOE i Podem necessiten per a la investidura de Sànchez?

El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimecres que si el PSOE i Unides Podem es comprometen a crear una taula de negociació política entre les institucions catalanes i l'Estat els republicans es replantejarien el no a la investidura de Pedro Sánchez.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, i amb una postura semblant a la del president Quim Torra, ha obert la porta a facilitar la coalició de govern sempre que hi hagi el «previ compromís» de tirar endavant la negociació. Ha subratllat que hauria de ser «igualitària» i amb «llibertat» per a fer les propostes que es considerin a cada banda. El vicepresident del Govern ha reclamat «garanties» en el compliment i «seguretat jurídica» de manera que no es pugui modificar allò que es tracti en aquesta negociació.

Nou full de ruta en el camí cap a la independència

També ahir, un cop assaborida una nova victòria electoral a Catalunya, els republicans publicaven un document on marcaven un nou full de ruta pels pròxims mesos. Aquest, que haurà de ser aprovat en el pròxim congrés nacional del 21 de desembre del 2019,  estableix tres vies, de manera prioritària, en el camí cap a la indepèndencia. 

La primera seria mantenir el diàleg amb l'Estat per aconseguir un referèndum pactat. En segon terme, plantegen mantenir la mobilització i desobediència civil i pacífica per forçar la votació. Una darrera opció seria tornar a la unilateralitat. 

També et pot interessar