Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu al Parlament.

Aragonès defensa les noves mesures del Govern per a «protegir vides»

«L'objectiu és protegir vides i l'economia», assegura el vicepresident

Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu al Parlament.
«L'objectiu és protegir vides i l'economia», assegura el vicepresident | ACN

El conseller d'Economia i Hisenda i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha volgut sortir en defensa de la Generalitat per les crítiques dels restauradors sobre les últimes restriccions aplicades al sector a causa de la pandèmia. Aragonès ha volgut remarcar que aquestes noves mesures no s'han adoptat per voluntat pròpia, sinó que es tracten de «restriccions que ens veiem obligats a fer». 

Alhora, ha volgut deixar clar que l'objectiu del Govern és «protegir vides», però també l'economia. Així doncs, el vicepresident amb funcions de president ha assegurat que en les pròximes setmanes entraran en vigor «nous paquets d'ajudes» per aquells sectors que s'han vist més afectats. 

En aquest sentit, Aragonès ha tret pit per haver culminat aquest dissabte el pagament dels ajuts de 2.000 euros als autònoms, dinou dies després que s'iniciés la seva tramitació. «La voluntat d'ajudar és total i absoluta», assegura el vicepresident. D'aquest darrer paquet se n'han beneficiat 132.000 autònoms.

Una llei per a l'economia social i solidària

Aragonès ha respost a les crítiques del sector de la restauració després de signar el Pacte de l'Economia per la Vida amb l'Associació d'Economia Social i Solidària de Catalunya. Els republicans es comprometen a situar sectors com l'atenció a les persones, l'alimentació o la producció de proximitat com a prioritaris durant la pròxima legislatura.

«Ve de la nostra naturalesa assumir els principis de l'economia social i solidària, assegura Aragonès. El vicepresident també s'ha compromès al fet que la pròxima legislatura serà «la de la Llei de l'economia social i solidària», per tal de dotar el sector d'un instrument legislatiu que ajudi a projectar-lo. ERC fa una crida a altres forces a fer aquesta aliança amb l'entitat i el sector.

Anuncien noves ajudes per als afectats per la crisi del coronavirus

De fet, ha estat el mateix Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat el qual ha anunciat que aquest pròxim dilluns obre una segona línia d'ajuts a la restauració, als centres d'estètica i bellesa i les botigues de centres comercials dins d'un centre comercial.

Aquestes empreses, les quals són les més afectades a causa de la crisi del coronavirus, seran dotades amb una ajuda total de 60 milions d'euros. De fet, el DOGC publicarà el pròxim dilluns dia 21 de desembre la nova convocatòria i els ajuts es podran sol·licitar a través del 'Canal Empresa'.

Aquesta nova tirada d'ajudes als més afectats està destinada a autònoms, microempreses i PIMES, els quals hagin estat obligats a tancar durant el mes de novembre a causa de les restriccions. Bars, restaurants i cafeteries rebran 2.000 euros, els centres d'estètica 1.500 i els comerços en centres comercials 3.000 euros. En el cas de la restauració i l'estètica, es tracta del segon ajut específic al qual es poden acollir.