Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès, vicepresident del govern de Catalunya, en un acte d'ERC.

Aragonès, enrocat: «ERC està lluny de l'acord amb el PSOE»

El vicepresident demana que no es faci «partidisme» amb l'impacte del coronavirus a les residències

Pere Aragonès, vicepresident del govern de Catalunya, en un acte d'ERC.
Pere Aragonès, coordinador nacional d'ERC, en una imatge d'arxiu. | ACN

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, creu que ERC encara està «lluny» d'un acord amb el PSOE sobre la pròrroga de l'estat d'alarma que demà dimecres es votarà al Congrés. En una entrevista a 'Els Matins de TV3', el coordinador nacional dels republicans ha explicat que troba a faltar concreció per part del govern espanyol i ha afirmat que a dia d'avui el vot el del partit és en contra de la pròrroga.

D'altra banda, ha demanat als partits que no facin «partidisme» amb l'impacte del coronavirus a les residències de gent gran. Assegura que estan disposats a donar totes les explicacions a la comissió d'investigació al  Parlament  sobre aquesta qüestió i ha afegit que no s'ha actuat bé en «casos puntuals».

Uns 40 diputats per a ERC, segons una enquesta

Tot plegat, en un dia dolç per als republicans, pel que fa a les enquestes. ERC  guanyaria les eleccions al Parlament amb 40-41 diputats mentre que JxCat i PSC empatarien en segona posició amb una forquilla de 25-26, segons l'enquesta de GESOP que pública 'El Periódico'. La majoria independentista passaria dels 70 diputats actuals a 73-75 tenint en compte que la CUP doblaria resultats obtenint 8 diputats. El PPC també dobla escons fins als 8 mentre que C's en perdria la meitat, passant dels 36 actuals a 17-18. Per la seva banda, JxCat en perdria entre 9 i 8. Pel que fa als comuns es mantindrien igual amb 8 i Vox entraria al Parlament amb 4. Així doncs, ERC podria sumar majoria amb JxCat i la CUP però també amb PSC i comuns.

L'enquesta s'ha elaborat a partir de 1.455 entrevistes des del 29 d'abril al 8 de maig. ERC i JxCat  sumarien un màxim de 67 diputats, per tant, es quedarien a un de la majoria absoluta i dependrien una altra vegada de la CUP per reeditar una majoria absoluta independentista. D'altra banda, una  suma d'ERC amb PSC i comuns obtindria una forquilla d'entre 73 i 76 escons, superant els 68 que marca la majoria absoluta. Pel que fa al percentatge de vots dels partits independentistes ERC (25,2%), JxCat (16,8%) i la CUP (6,1%) sumarien el 48,1%.