Aragonès, sense terminis per la independència: «Volem un camí sense posar dates»

Pere Aragonès, vicepresident del Govern de Quim Torra, respon així a l'ultimàtum de l'ANC

Una reunió productiva entre Quim Torra i Pere Aragonès.
Una reunió productiva entre Quim Torra i Pere Aragonès. | CatalunyaDiari.cat

Crida a la calma del Govern de Quim Torra. Després que aquest cap de setmana l’ANC emprengués la seva via més taxativa i posés un ultimàtum per la independència, Pere Aragonès, vicepresident del Govern, ha explicat que posar una data a la sobirania no és un bon negoci, ja que quan s’han posat terminis s’han «lligat de mans».

De viatge oficial a Escòcia, el vicepresident ha contestat a l’ultimàtum de Paluzie recordant que la premissa del Govern és «l’aposta per la via democràtica» per un camí que pot comportar «ser més pacient del què voldries». Per això mateix, doncs, el vicepresident Aragonès ha comentat: «Volem construir un camí sense posar dates, sempre que hem instaurat un termini l’independentisme s’ha lligat de mans».

Resposta a l’ultimàtum de l’ANC

En al·lusió a l’ultimàtum de l’ANC, el vicepresident Aragonès ha recordat que si bé la independència és «inajornable», també és cert que per aconseguir-la es necessita acumular «grans consensos i majories inapel·lables».

Més enllà que el vicepresident celebrés «les mostres de tirar endavant», aquest ha remarcat que els terminis no representen cap solució factible i que el camí escollit ha de ser «sense dates» i amb «el consens com a màxima premissa». «Des de la coincidència que la independència és inajornable, ens comprometem a construir les eines per fer-ho possible el més aviat millor», ha acabat explicant.

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, en arxiu
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

L'ANC fa un ultimàtum al Govern de la Generalitat

El passat dissabte 6 d'octubre, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va exigir al Govern de la Generalitat que, abans del 21 de desembre d'aquest any, es fixi una estratègia «única i nítida» per implementar la República catalana, i adverteix que en cas que no es faci, retirarà el seu suport i organitzarà mobilitzacions al carrer amb les pertinents crítiques a l'executiu de Torra i Aragonès.

En una reunió extraordinària del Secretariat Nacional, l'entitat independentista va presentar un nou full de ruta: Un document relat del procés, des de la sentència de l'Estatut a les eleccions del 21 D; Un segon document en què l'entitat es reafirma en la via unilateral com a únic escenari factible per materialitzar la República, avisant que cercar altres camins només comportarà la desmobilització i el desencís de l'independentisme: I un tercer document que fa un balanç dels darrers 4 mesos del Govern post 155.


Comentaris

envia el comentari