Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, durant el Consell Nacional telemàtic del 7 de novembre de 2020

Aragonès insisteix: El moviment d'ERC per no perdre pistonada davant d'Illa

El cap de llista d'ERC lamenta no tenir una resposta «concloent» del PSC i demana confrontar projectes

El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, durant el Consell Nacional telemàtic del 7 de novembre de 2020
Pere Aragonès, durant el Consell Nacional telemàtic del 7 de novembre de 2020 | ACN

ERC insisteix per aconseguir un cara a cara que visibilitzi un duel entre Pere Aragonès i Salvador Illa que les enquestes cada cop allunyen més. Els estudis apunten a una situació general de triple empat, però en alguns casos la dicotomia que pren força és la que enfronta Laura Borràs i el candidat socialista. Per no perdre pistonada, Aragonès insisteix en la necessitat d'un cara a cara amb Illa.

Aragonès demana a Illa fer el cara a cara que li va proposar

El cap de llista d'ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha emplaçat el candidat del PSC, Salvador Illa, a no «amagar-se» i acceptar el cara a cara que li va proposar a l'inici de la campanya, ja fa vuit dies, durant el debat a TVE. En roda de premsa telemàtica a l'Agència EFE, Aragonès ha lamentat que no hagi tingut resposta de la proposta de cara a cara. Ha dit que «no llença la tovallola». «Torno a proposar de celebrar el cara a cara. Ha de quedar clar que som prou valents per defensar el programa i l'equip», ha apuntat.

El republicà ha instat Illa a acceptar el debat perquè la ciutadania conegui les dues alternatives que es proposen per governar després del 14-F i es pugui confrontar el full de ruta. «No hi ha una resposta concloent per part del PSC i l'equip de campanya», ha criticat.

Aragonès ha tornat a descartar pactar amb el PSC després del 14-F per ser «impossible». «El PSC ha assumit el programa i les aliances de C's. Encara no ha desmentit que no acceptarà els vots de VOX per aconseguir la Presidència en detriment de l'independentisme», ha lamentat. També ha afirmat que el que dona «rellevància» a Vox és que el PSC no desmenteixi que acceptarà els seus vots per arribar a la Generalitat. «Mentre no ho neguin queda clar que si poden ho faran», ha alertat. Per això ha demanat una majoria absoluta de l'independentisme per evitar-ho i que ho lideri ERC.

ERC defensarà la proposta d'un govern ampli «en qualsevol dels escenaris»

Aragonès ha assegurat aquest dilluns que defensarà la constitució d'un Govern «ampli» amb totes les formacions independentistes i els comuns «en qualsevol dels escenaris» després del 14-F. En una roda de premsa telemàtica organitzada per l'Agència Efe, Aragonès ha explicat que la proposta dels republicans no és una «estratègia de campanya» sinó de país per comptar amb «més suports i pluralitat» i que la defensaran encara que no guanyin els comicis.

Igualment el republicà ha apuntat que, si es donés el cas, ERC podria governar en solitari però que l'aposta és un govern ampli o tenir assegurat un acord parlamentari que garanteixi l'estabilitat.