Pere Aragonès en una compareixença arran dels aldarulls amb la senyera i una bandera europea al darrere

Aragonès: «Ha de ser la legislatura del diàleg, però l'Estat ha de fer els deures»

El candidat d'ERC, sobre l'acte de Seat: «A l'hora de treballar i implicar-nos hi serem, per fer un besamans no»

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la taula de negociació i s'ha mostrat convençut que aquesta «ha de ser la legislatura del diàleg». Ho ha dit en una entrevista aquest diumenge al diari 'La Vanguardia', en què també ha remarcat que «l'Estat també ha de crear les condicions. Sense amenaces. Veiem la Fiscalia recórrer tercers graus o querellar-se contra el president del Parlament. L'Estat ha de fer els deures».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, Aragonès ha dit que «tan important és no posar-nos dates inamovibles que serien una soga al coll com deixar clar que això no pot ser un qui dia passa, any empeny». El republicà també ha justificat l'absència del Govern a l'acte de Seat amb Pedro Sánchez i el rei Felip VI: «A l'hora de treballar i implicar-nos hi serem, per fer un besamans no».

Sobre aquesta qüestió, el candidat d'ERC ha insistit que «l'important és Seat i el cotxe elèctric i no el Rei. Per treballar per aconseguir el cotxe elèctric, per a la fàbrica de bateries, perquè els fons europeus arribin a Catalunya, hem estat i serem allà».

El republicà manifesta el seu suport a Seat

«Divendres de la setmana passada vaig ser a Seat, vaig abordar aquesta qüestió i vaig expressar el suport i la voluntat d'implicació màxima del Govern en aquest projecte. Tenim una excel·lent relació amb Seat», ha continuat Aragonès, que igualment ha respost a les queixes de l'empresariat català, cristal·litzades en l'acte de dijous liderat per Foment i Pimec a l'Estació del Nord.

«Aquesta setmana ha estat en contacte amb les principals organitzacions que muntaven l'acte i els hem ofert disposició per parlar. Van expressar un malestar que en bona part compartim», ha reconegut el republicà.

Aragonès reitera el seu veto al PSC

Sobre la negociació del nou Govern, el candidat republicà ha reiterat la seva intenció de sumar els comuns —«soc molt perseverant»— i el seu veto al PSC. «L'objectiu dels socialistes ha estat repetir l'operació Arrimadas i això no els serveix per formar majories», ha etzibat Aragonès, que ha conclòs donant una pinzellada del seu futur executiu. «No és una qüestió de pintar de colors cada secretaria. Cal incorporar talent de fora dels partits», ha reflexionat.

«He proposat de crear el comissionat Next Generation, amb Miquel Puig al capdavant, que té criteri independent i experiència professional. Reforçar el treball en equip és essencial», ha finalitzat el candidat d'ERC.