Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès, durant una intervenvció al Parlament de Catalunya, 08/07/2020

Aragonès: «Necessitarem implicació internacional però no abandonarem cap negociació»

El vicepresident creu que cal defensar el dret d'autodeterminació «en tots els àmbits»

Pere Aragonès, durant una intervenvció al Parlament de Catalunya, 08/07/2020
El vicepresident Aragonès, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

El vicepresident el Govern, Pere Aragonès, ha reconegut que per assolir la independència «caldrà la implicació internacional» però que, en cap cas, abandonaran cap taula de negociació. Aragonès ha fet aquestes declaracions després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi instat a traslladar la taula de negociació a Europa si la Moncloa continua sense pactar l'autodeterminació. «Necessitarem tard o d'hora la implicació internacional, està clar», ha dit, tot subratllant, però, «que cal perseverar». Aragonès ha deixat clar que ERC «no deixarà mai cap àmbit de negociació política». «Si sempre exigim a l'Estat que abandoni la via judicial i obri la política, quan hi hagi una via nosaltres hi serem, defensant el que calgui», ha dit.

Aragonès ha volgut subratllar que els republicans defensaran l'autodeterminació a Catalunya, «ho vam fer fa sis mesos a la taula de negociació a la Moncloa i ho seguiran defensant a Europa els nostres eurodiputats». Pel que fa a la represa de la taula de negociació amb l'Estat, el coordinador nacional d'ERC ha assegurat que ells estarien «a punt» avui mateix. «I emplaço a la resta d'actors a ser-hi», ha afegit.

Roldán o Carrizosa, indiferència sobre el candidat, segons Aragonès

Pel que fa a l'elecció de Carlos Carrizosa com a cap de llista de Ciutadans per a les properes eleccions a Catalunya en detriment de Lorena Roldán, Aragonès ha assegurat que «presentin qui presentin els ciutadans de Catalunya els hi donaran la justa representació que mereixen». A parer del republicà, tot i els canvis, els taronges patiran una «retirada de suports» després que aquesta darrera legislatura s'hagin dedicat «a crispar i voler dividir».

Junqueras carrega contra el seu Jutjat de Vigilància Penitenciària

L'exvicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha carregat contra la decisió del Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 de Catalunya, que ha avalat el seu tercer grau i el de la resta de líders independentistes empresonats a Lledoners però ha optat per mantenir-los a la presó fins que es pronunciï el Tribunal Suprem (TS). «Ens donen la raó, però ens mantenen tancats. Corruptes, monarques mafiosos, violadors o assassins tenen més drets que nosaltres», ha deplorat a Twitter. Junqueras ha considerat que la resolució de la jutgessa «no és justícia, és venjança».