Aragonès avisa que sense pressupostos serà «molt difícil» continuar la legislatura amb normalitat

El vicepresident no votarà cap acord amb l'Estat que no contempli la independència

Pere Aragonès ha parlat sobre la impossibilitat de seguir la legislatura amb normalitat sense aprovar els pressupostos
Pere Aragonès ha parlat sobre la impossibilitat de seguir la legislatura amb normalitat sense aprovar els pressupostos | CatalunyaDiari

Pere Aragonès, actual vicepresident i conseller d'Economia del Govern, ha avisat aquest mateix divendres sobre la necessitat d'aprovar els pressupostos per al pròxim any 2020. En una entrevista als 'Matins de TV3', el conseller ha tornat a obrir la porta de nou a posar fi al Govern si no hi ha uns comptes clars per l'any següent: «Si no s'aproven els pressupostos, és difícil que continuï la legislatura en condicions normals» ha anunciat. 

Aragonès ha matisat que sense els comptes «el més important no és qui serà el president o el conseller d'Economia, sinó que quedarà afectada la sanitat, els serveis socials o l'ensenyament» sentència. S'ha compromès també a parlar amb el president per buscar una solució si finalment els pressupostos no s'aproven. El Govern ha hagut d'afrontar «un moment molt complex», admet, i lamenta que això ha fet aflorar algunes de les diferències entre socis. Tanmateix s'ha negat a demanar eleccions assegurant que «els governs de coalició no són fàcils; i el nostre funciona raonablement bé».

Reitera: «El camí a la independència és irreversible»

En relació amb les veus del seu partit que, per contra, sí que demanen eleccions, ha deixat clar que «per ERC parla la direcció d'ERC» i no militants del partit a títol personal. El vicepresident també ha parlat sobre les possibles sortides a la situació política catalana i la crisi que s'està vivint amb el govern espanyol. Arran d'això, ha reiterat la necessitat de crear una taula de diàleg que acabi negociant i pactant un referèndum per decidir el futur de Catalunya. 

Amb tot, i després que els comuns asseguressin que no necessàriament s'ha d'acabar votant sobre la independència, Aragonès ha volgut rebutjar aquesta idea. «Si la votació no ha de ser sobre la independència, no ens encaixa. El problema que tenim és aquest. No hem fet tot aquest camí per parlar de tornar a un Estatut o de finançament. Per als independentistes, el camí a la independència és irreversible i això només es solucionarà amb diàleg, negociació i un referèndum sobre l'autodeterminació. No podem tallar-li les ales al poble per decidir», ha sentenciat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari