Aragonès, d'acord amb el referèndum de Torra: Planteja proposar-lo a la taula de diàleg

El vicepresident diu que hi ha consens en tornar a fer un referèndum i que el debat està en les «condicions»

Pere Aragonès, durant una intervenvció al Parlament de Catalunya, 08/07/2020
El vicepresident del Govern i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu intervenint al Parlament. | Catalunya Diari

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, coincideix amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que cal un «referèndum d'autodeterminació definitiu». «Que el puguem fer en pau i llibertat, sense por que vingui la Guàrdia Civil i entri al col·legi electoral, sense la pressió que puguin posar a la presó als qui impulsin el referèndum», ha afegit en roda de premsa des de Sant Vicenç de Castellet.

Aragonès creu que hi ha consens en l'independentisme sobre un «nou referèndum»

El també coordinador nacional d'ERC ha afirmat que hi ha un consens a l'independentisme sobre que s'ha de tornar a fer un referèndum i que el debat està en les «condicions» i el «reconeixement» d'aquest. Segons Aragonès, cal plantejar el referèndum a la taula de diàleg amb l'Estat.

Aragonès ha apostat per «acumular el màxim de forces i interpel·lar els qui estan compromesos amb la democràcia que potser no volen la independència però coincideixen que Catalunya ha de decidir el seu futur». I ha defensat que en l'agenda política que s'ha de posar a la taula de diàleg amb l'Estat no hi ha d'aparèixer només l'amnistia sinó també el referèndum d'autodeterminació. «Es àmpliament compartit. Celebro que Torra ho ratifiqués ahir al Parlament de Catalunya», ha reblat el vicepresident.

En la sessió de control al Parlament i com a resposta a ERC, que reclama una estratègia compartida de l'independentisme, Torra va defensar que s'ha de tornar a organitzar un referèndum d'autodeterminació i que això podria unir a tots. «No crec que tinguem mai cap possibilitat de guanyar si no som capaços de fer un salt col·lectiu», va afegir Torra. No és la primera vegada que el president planteja un referèndum, ja ho va fer com a resposta a la sentència de l'1-O i llavors el va fixar per a aquesta legislatura.

Torra ataca el Suprem

En un altre ordre de coses, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha reaccionat a la decisió del Tribunal Suprem de revocar el 100.2 de la presó de Mas d'Enric a Forcadell i obrir la porta a suspendre aquest permís penitenciari per treballar a la resta d'independentistes presos.

«Que a l'estat espanyol cap independentista pot trobar-hi justícia, ja ho sabíem. Que Espanya no reconeixerà el dret a l'autodeterminació dels catalans, també. I aleshores? Aleshores tot depèn del salt col·lectiu conjunt de tot l'independentisme (institucions + societat civil)», ha afirmat Torra a Twitter. Una nova referència, implícita, al referèndum proposat dimecres i del qual Aragonès sembla haver recollit el guant aquest dijous.


Comentaris

envia el comentari