Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Quim Torra en arxiu

Aragonès vol reprendre el diàleg amb l'Estat

S'ha obert una oportunitat per resoldre el conflicte i demana no desaprofitar-la: «Si no ho fem ara, quan ho farem?» | Aragonès va parlar en nom de Torra després que aquest optés per no assistir a l'acte de Foment del Treball

Pere Aragonès, i del president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, a l'entrada dels premis Carles Ferrer Salat
Pere Aragonès i el president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, a l'entrada dels premis Carles Ferrer Salat | Catalunya Diari

Pere Aragonès, el vicepresident del Govern, ha reclamat recuperar el «camí» que va marcar la declaració de Pedralbes, firmada fa un any, per reprendre el diàleg entre la Generalitat i l'Estat, que Sánchez en aquell moment va titllar de «monòleg», durant el discurs en els Premis Carles Ferrer Salat.

Quim Torra no ha assistit a l'acte

Aragonès ha parlat en substitució del president de l'Executiu català, Quim Torra, que no ha assistit a l'acte organitzat per la patronal Foment del Treball com estava previst. En la seva intervenció, ha assegurat que «un any després» de signar el document «bona part dels reptes estan pendents» i la situació política «és més complicada» després de la sentència del procés.

Amb tot, ha afirmat que s'ha obert una oportunitat per continuar la via del diàleg i ha demanat «no desaprofitar-la»: «Si no ho fem ara, quan ho farem? Si no dialoguem entre governs, qui ho ha de fer?», s'ha preguntat. El republicà ha considerat que acabar amb el conflicte amb l'Estat «és la millor contribució» que es pot fer al «progrés de l'economia del país»

També et pot interessar...

  • Pedro Sánchez titlla de «monòleg» els 21 punts de Torra
  • Casado demana que Sánchez comparteixi les propostes que li va fer Torra
  • Govern i Moncloa acorden un nou espai de diàleg entre partits