Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Borrell en una reunió de ministres d'Exteriors de la UE a Brussel·les

Arancha González Laya, el relleu de Borrell al ministeri d'Exteriors

És la primera nova incorporació que s'anuncia del nou executiu, juntament amb José Luis Escrivá, que tindrà la cartera de Seguretat Social i Migracions

La nova ministra d'Afers Exteriors, UE i Cooperació del govern espanyol de Pedro Sánchez en coalició amb Unides Podem serà Arancha González Laya, segons han confirmat fonts del Palau de la Moncloa. González Laya és l'actual directora executiva de el Centre de Comerç Internacional, una agència conjunta de les Nacions Unides i l'Organització Mundial de Comerç, destinada a què les empreses en països en desenvolupament siguin més competitives en el mercat global. Amb el seu nomenament es posa de manifest la intenció anunciada pel govern de donar a la cartera d'Exteriors un perfil que doni prioritat a la diplomàcia econòmica.

González Laya no entrava a les travesses per assumir Exteriors

Nascuda a Sant Sebastià el 1969 i criada a Tolosa, a Guipúscoa, González Laya és jurista de formació. Després de començar la seva carrera en el sector privat, va exercir diversos càrrecs a la Comissió Europea en l'àmbit de les relacions internacionals, el comerç, la comunicació i la cooperació a el desenvolupament. En aquesta institució va ser portaveu del francès Pascal Lamy quan era comissari de Comerç i posteriorment directora del gabinet del mateix Lamy  durant el seu mandat a l'Organització Mundial de Comerç (OMC), així com la seva representant al G-20.

És llicenciada en Dret per la Universitat de Navarra i té un postgrau en Dret Europeu per la Universitat Carlos III de Madrid. Parla, a més de castellà, euskera, anglès, francès, alemany i italià. Actualment presideix el Consell Global de Campions per la Igualtat de Gènere (International Gender Champions) i copresideix el Consell sobre el Futur del Comerç i de la Inversió del Fòrum Econòmic Mundial (WEF).

Elogis de l'ex ministre Margallo

L'eurodiputat del Partit Popular i exministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha saludat aquest divendres la trajectòria de la nova titular de la cartera, Arancha González Laya, i s'ha posat a la seva disposició «per defensar els interessos d'Espanya» . «Compta amb dos actius importants per exercir amb èxit la cartera d'Exteriors. Coneix els organismes multilaterals i pot donar al Ministeri l'orientació econòmica que convé», ha apuntat el dirigent popular.

També et pot interessar...