Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya

Argimon passa de Laura Borràs i confirma que no es mulla per Junts per Catalunya

«És un reconeixement a la feina que fem i l'equip el lidera Alba Vergés», diu el secretari de Salut Pública

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya
El doctor Argimon ha respost de forma molt contundent a la candidata de JxCat, Laura Borràs. | CatalunyaDiari

Clar i català. Així ha respost el doctor Josep Maria Argimon aquest dimecres, 10 de febrer, a l'anunci que la presidenciable de Junts per Catalunya, Laura Borràs, va fer la nit d'aquest dimarts al debat electoral de TV3. Borràs va dir que, si assolia la presidència de la Generalitat, Argimon seria el conseller de Salut. Les seves paraules van generar un dubte: estava expressant una mera intenció o hi havia un acord al respecte amb Argimon?

Argimon no es mulla i transforma les paraules de Borràs en un elogi a Vergés

Tal com ha avançat aquest dimecres CatalunyaDiari, Argimon no té cap intenció de mullar-se per cap partit: tampoc per Junts per Catalunya. El secretari de Salut Pública ha iniciat la roda de premsa sobre la campanya de vacunació amb l'advertiment que no pensava respondre preguntes sobre l'anunci de Laura Borràs. Però ha anat més enllà: ha ignorat l'oferiment de la conselleria de Salut i ha aprofitat per aplaudir la gestió actual del departament. «Entenc que és un reconeixement a la feina que fem. I la persona que lidera l'equip és la consellera Vergés, amb qui tinc molt bona relació, un profund respecte professional i una relació fluïda i personal de fa molts anys», ha dit Argimon.

El secretari de Salut Pública ha volgut rubricar així el seu posicionament de no mullar-se per cap de les candidatures que concorren als comicis del proper diumenge, 'passant', doncs, de l'anunci llançat per Laura Borràs. Una resposta clara d'Argimon que va en la línia de la informació publicada aquest matí per CatalunyaDiari: tal com apuntaven les fonts consultades per aquest mitjà, malgrat haver rebut els elogis de diverses formacions —de Vox al PSC—, el secretari de Salut Pública no pensa mullar-se en la lluita partidista. Argimon ha demanat «deixar el debat polític pels polítics i les diferents candidatures» per «concentrar-nos en gestionar la pandèmia».

Les paraules del doctor Argimon, doncs, deixen en mal lloc la candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs: l'anunci d'Argimon com a conseller de Salut si guanya els comicis va ser el titular estrella de la candidata de Carles Puigdemont en el debat de TV3 i ara, amb el posicionament del secretari de Salut Pública, queda en paper mullat. Això, sumat a una actuació discreta de la candidata de Junts en l'emissió de les tres hores de debat a la televisió pública, debilita la posició de Laura Borràs.