Arnau, el jove maltractat a Via Laietana per la policia nacional: «Es reien de mi»

El jove protagonista d'un vídeo viral ha explicat com la Policia Nacional el va tractar durant l'agressió i detenció que va patir

jove agredit policia nacional via laietana
Arnau, sobre els policies: «Es reien de mi» | Twitter (@juancarlosmohr)

Durant la jornada de Vaga General d'aquest passat divendres es van enregistrar molts vídeos de càrregues i diferents actuacions policials arreu de Catalunya. Una de les actuacions que s'ha fet més viral va ser la protagonitzada per Arnau, un jove de 19 anys de Mataró, el qual va ser agredit per la Policia Nacional a Via Laietana. Arnau ha explicat a 'VilaWeb' quins van ser els successos per a patir les agressions que va rebre. 

«Ara ja no riuràs tant, fill de puta»

Segons ha pogut explicar, la policia els va treure bruscament d'un local de Via Laietana: «Han vingut deu o quinze policies dins del bar i han dit que sortíssim d'un en un, i jo he estat el primer a sortir. I quan he sortit m'han començat a pegar, a empentar-me, es reien de mi, «ara ja no riuràs tant, fill de puta», em cantaven les cançonetes aquelles que els manifestants els cantaven, ho feien en to de burla...». 

L' Arnau també va patir agressions físiques, com ara estirades del braç, cops de porra a les cames i rascades al coll. «M'han intentat arrencar amb força l'estelada — la qual portava lligada al coll —, amb una estrebada forta. Me l'he acabat traient, perquè si no ho feia, em feien mal». 

Seguidament, van dur al jove a comissaria: «Em deien de tot: «ara veuràs aquí dins què passarà, ara ja no rius tant»», li deien de camí. Tot i això, tal com ell explica, el van tractar millor: «Ens han posat de cara a la paret i ens han escorcollat i no ens han trobat res a les bosses que pogués fer mal. Al cap d'una hora i mitja o dues, ens han deixat sortir». Però les burles no s'acabaven per al noi: «No ens han donat cap explicació — per què ens han detingut —. Es reien del que els dèiem. Em preguntaven: «Quants anys tens?» «Dinou», «Quina edat tens?» «Dinou», una vegada i una altra. Ho he hagut d'acabar dient en castellà. Es reien de mi». 

Els policies denunciats són reincidents

Finalment, Arnau ha explicat a 'VilaWeb' que han pogut denunciar als policies que els han tractat d'aquesta manera, ja que han pogut aconseguir el seu número d'identificació: «Es veu que són reincidents, perquè ahir ja van rebre una denúncia». Per altra banda, també va acudir a urgències per tal d'adjuntar l'informe mèdic a la denúncia. «Em fan mal els genolls, on m'han pegat amb les porres. Però només a les cames».

Arnau admès que sí que estava nerviós, però que en cap moment ha passat por, ja que sabia que no havia fet res dolent: «Potser podria estar un dia tancat, que no ho entendria, però en aquests casos pot passar de tot». A més, ha assegurat que seguirà manifestant-se.

També et pot interessar...


Comentaris
Juan Jose Almendtos
Hola Quiero pediros que agais lo imposible para que cuando envieis un/a mensaje/noticia que por favor envieis uno solo de ese mensaje/noticia y no 2 - 3 - 4 de ese/a mismo mensaje/noticia, creeis que sera posible que envieis una sola copia del asunto que comunicais. Venga machotes/majetes, segro que con un poco de esfuerzo podreis conseguirlo. Un saludo
Mary
Y porque no cuenta el niño como se han reido ellos de la Policía tantos días? Porque no cuenta el sobre las piedras que estaban tirando?? Si ha salido como un hombre a pelear por sus derechos que no se ponga ahora a llorar como un niño.
Jordi
Mary verguenza te tendria que dar, entiendo que eres una ignorante y no te has enterado de la mitad ni media. Espero si tienes algun dia un dia lo cojan a el y lo traten como trataron a este chico. Verguenza te tendria que dar
Andreu
Com es pensa aquest crio que el tenen que tractar després d'insultar i atacar als policies i destrossar els carrers de Barcelona? Massa bé s'han portat amb ell...
Adria
Es el odio reprimido en esos cuerpos,se refleja mucha ira pero mucha,nose como serán esas familias y lo que pensaran de ellos los mismos porque eso no es ser un ser humano ni tener alma desalmados como todos aquellos que favorecen a los cuerpos serviciales del estado,mucho amor y fuerzapara los afectados y psra el que lo necesite!

envia el comentari