Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una manifestació d'Arran a Girona.

Les 'joventuts' de la CUP, molt contundents: Demanen que «caigui» el conseller Sàmper

L'organització juvenil denunica que la «vertadera violència és la brutalitat policial i els desnonaments»

Una manifestació d'Arran a Girona.
Una manifestació d'Arran a Girona, en una imatge d'arxiu. | ACN

Els joves de l'esquerra independentista d'Arran ha assegurat aquest divendres que la mobilització juvenil no s'aturarà fins que «caiguin» el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, «i tots els seus», sense especificar en què s'hauria de traduir això. Arran ho diu en resposta al conseller, que va demanar-los que abandonessin la «violència» en les protestes posteriors a l'empresonament de Pablo Hasel.

Arran carrega contra l'acció d'Interior

En una roda de premsa davant el Departament d'Interior, Adriana Roca, portaveu d'Arran, ha denunciat que la «vertadera violència és la brutalitat policial, els desnonaments i el racisme». També ha afirmat que les protestes i els aldarulls es produeixen per «la precarietat i les vides de misèria que estan condemnats a viure el jovent». Roca també ha avisat que «fins que el conseller d'Interior no entengui que la seva policia, la primera executora de violència, els pica i els buida ulls, no podrà veure que la seva lluita no s'aturarà per molta repressió que pateixin».

El grup ha sigut acompanyat per diversos col·lectius, com el Sindicat de l'Habitage, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i altres grups de suport a represaliats, com és el cas d'Adrià Carrasco.

La CUP negocia amb ERC i JxCat

En un altre ordre de coses, però encara en l'òrbita de l'esquerra independentista, des de la CUP apressen perquè hi hagi un acord per a la Mesa per evitar que la presidència pugui acabar caient en mans d'un partit no independentista. I dubten que es pugui tancar abans del 12 de març una entesa que vagi més enllà, pensant en una investidura. De fet, fonts de la formació aposten per un preacord abans de divendres vinent amb propostes globals per a la legislatura. Es polirien més tard però de moment servirien per aconseguir tenir la Mesa constituïda i passar així la primera fita de la negociació.

La CUP, que està oberta a assumir responsabilitats a la Mesa, també des de la presidència, insisteix que això dependrà de quin dibuix es fa de la legislatura i quines polítiques aspiren a fer. Segons fonts de la CUP, els republicans no veurien malament que la presidència recaigués en mans dels anticapitalistes, una sensació que no detecten entre les files dels de Carles Puigdemont.

Aquests dies, els cupaires exposen a la militància com van les negociacions en unes assemblees que s'allargaran fins a la setmana vinent, a pocs dies per la constitució de la cambra. La idea és que dimecres la formació pugui portar a les bases una proposta de preacord que se sotmeti a votació. Aquest document esbossaria unes línies generals que haurien d'anar acompanyades de mesures que garanteixin el compliment d'aquest acord. És en aquest paquet, que s'abordaria més endavant, on l'eix nacional tindrà més pes. Tot i no compartir l'estratègia nacional amb ERC, reconeixen la seva voluntat d'arribar a punts de trobada.