Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una pintada del col·lectiu Arran després dels aldarulls al barri de Gràcia de Barcelona

Arran envia un missatge contundent: «La nova normalitat també seran aldarulls»

L'organització juvenil de l'esquerra independentista mou fitxa després dels aldarulls d'aquest dimarts a Gràcia

Imatge d'una pintada del col·lectiu Arran després dels aldarulls al barri de Gràcia de Barcelona
Arran adverteix que tornaran els aldarulls als carrers de Catalunya | Cedida

«La 'nova normalitat' seran aldarulls». Aquest és el nou lema d'Arran, l'organització juvenil de l'esquerra independentista, després dels aldarulls que es van viure aquest dimarts 19 de maig al barri de Gràcia de Barcelona. En una piulada a Twitter, el col·lectiu assegura que davant la «violència policial a les concentracions» cal recuperar els carrers i afegeix «Foc al capital. Treballem menys, treballem totes, produïm el necessari, redistribuïm-ho TOT».

Davant una nova pròrroga de l'estat d'alarma, Arran ha anunciat que arribaran nous aldarulls als carrers de Catalunya.

Els aldarulls a Gràcia

Aquest dimarts a la tarda es van viure moments de molta tensió al barri de Gràcia de Barcelona. Un petit grup de manifestants es van concentrar per mostrar el seu suport als sanitaris que lluiten contra el coronavirusi els Mossos d'Esquadra van fer acte de presència ràpidament.

Després de realitzar identificacions  a tots aquells que aparentment no complien amb les normes de l'estat d'alarma, la policia va acabar detenint una dona que s'hi va negar i va forcejar amb els antiavalots. Per tal de dispersar els concentrats, la policia va fer ús de la porra extensible, un fet que va fer encendre encara més els ànims. Desenes de persones van mostrar el seu rebuig a les empentes i els cops de porra dels agents que cobrien el cotxe que s'enduia l'arrestada.

 

La CUP demana la compareixença de Buch

Per la seva part, la CUP  ha demanat la compareixença del conseller d'Interior, Miquel Buch, després dels aldarulls a Gràcia i exigeix l'aturada de les identificacions a les manifestacions. «En democràcia no hi ha repressió per protestar al carrer», indiquen els cupaires.

Finalment, també assenyalava que les diverses manifestacions convocades a la ciutat de Barcelona es van fer «respectant totes les mesures sanitàries, des de l'inici i fins a l'arribada de la BRIMO».