Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla americà de la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, a l'acte de tancament de la campanya de les eleccions al Parlament del 14-F

Arrimadas convoca una reunió urgent de l'executiva de Ciutadans per analitzar el 14-F

Les enquestes a peu d'urna pronostiquen una caiguda de prop de 30 diputats al Parlament

Pla americà de la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, a l'acte de tancament de la campanya de les eleccions al Parlament del 14-F
Ciutadans tractarà el resultat de les eleccions catalanes d'aquest diumenge en una reunió urgent a la seu nacional de Madrid. | ACN

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha convocat de manera «urgent» una reunió del Comitè Executiu del partit taronja, segons ha avançat el digital 'Vozpópuli'. La trobada, que serà presencial, se celebrarà a la seu nacional de Madrid, a partir de les 19 hores. L'únic punt de l'ordre del dia serà l'anàlisi de l'actualitat política, amb les eleccions catalanes celebrades aquest diumenge a Catalunya i els seus resultats com a tema clau a tractar.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

«Seguint les instruccions de la Presidenta del Partit i del Comitè Executiu us convoco a la reunió urgent que tindrà lloc el dia 15 de febrer de 2021 a les 19 hores a la seu de Ciutadans-Partit de la Ciutadania, situada al carrer Alcalá, 253, de Madrid». Aquest és el missatge que la secretària general de C's, Mariana Bravo, ha enviat aquest mateix diumenge als membres del Comitè Executiu del partit taronja.

Segons el missatge enviat, l'únic punt de l'ordre del dia de la reunió és «actualitat política». La trobada serà «presencial» a la seu nacional de Madrid de Ciutadans, tot i que aquells que no puguin assistir-hi podran connectar-se a la mateixa a través de Zoom.

Les enquestes del 14-F preveuen un enfonsament de Ciutadans

En un primer moment, la intenció de Ciutadans era celebrar una reunió del Comitè Permanent de la formació a Barcelona, però sembla que hi ha hagut un canvi de darrera hora, amb la convocatòria d'aquesta trobada presencial a la seu de Madrid, tot i que encara no hi ha resultats oficials. Els sondejos ja publicats, però, preveuen un daltabaix històric del partit que va guanyar les eleccions del 2017.

Totes les enquestes publicades després del tancament dels col·legis electorals a Catalunya apunten a un enfonsament de Ciutadans, perdent bona part dels suports i passant de 36 escons aconseguits l'any 2017 a un màxim d'una desena aquest 14-F, segons les enquestes més favorables. Algunes d'elles apunten al fet que Carlos Carrizosa perdria 30 escons, passant a una forquilla de 6-7 diputats.