Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Pedro Sánchez i la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en una reunió cara a cara

Arrimadas demana a Sánchez que «doni la cara» i expliqui l’absència de Felip VI a l’acte de Barcelona

La líder de Ciutadans assegura que recorrerà qualsevol indult als presos independentistes

El president Pedro Sánchez i la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en una reunió cara a cara
Inés Arrimadas assegura que des de Ciutadans estan «farts de les humiliacions al cap d'Estat». | Cedida

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha emplaçat aquest divendres al govern espanyol a «donar la cara» i explicar el seu veto a la presència de Felip VI a l’acte de lliurament de despatxos als nous jutges que s'ha celebrat avui a Barcelona. En declaracions a Canal Sur, Arrimadas ha afirmat que el partit taronja està «fart de les humiliacions al cap d’Estat».

Arrimadas ha advertit que el govern espanyol ha de decidir si segueix apostant per la «majoria Frankenstein que sempre demanen aquest tipus de coses o una via moderada pel centre». La líder taronja també ha avançat que si a Pedro Sánchez «se li acudeix» indultar els processats independentistes, la seva formació recorrerà la decisió davant del Tribunal Suprem. A més —tal com també ha anunciat el Partit Popular—, Ciutadans té previst presentar una iniciativa al Congrés dels Diputats per prohibir per llei l’indult als processats per delictes de sedició.

Petició de compareixença del ministre de l'Interior

En aquest sentit, Ciutadans vol que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, expliqui al Congrés dels Diputats per què el govern sosté que no podia garantir la seguretat del rei Felip VI en l'acte de lliurament de despatxos a la nova promoció de jutges. La formació taronja ha registrat una sol·licitud de compareixença perquè el ministre detalli en la Comissió d'Interior de la Cambra Baixa «els motius que impossibiliten garantir la seguretat» de Felip VI en aquest acte.

A més de demanar la compareixença de Grande-Marlaska, Ciutadans va registrar aquest dijous una bateria de preguntes en la Cambra Baixa dirigides al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, per a saber si és cert que l'Executiu va decidir no autoritzar la presència de Felip VI en el lliurament de despatxos judicials a Barcelona.