Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.

Marcos de Quinto, exclòs del nou nucli dur de C's per part d'Arrimadas

El diputat està protagonitzant polèmiques al marge de la disciplina del partit en els darrers dies

Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.
Inés Arrimadas, en una imatge d'arxiu durant una roda de premsa al Congrés dels Diputats. | Europa Press

Inés Arrimadas  està demostrant tenir mà de ferro en les seves primeres setmanes com a presidenta de Ciutadans. Si fa uns dies protagonitzava un inesperat gir de timó a la formació per donar suport a la quarta pròrroga de l'estat d'alarma proposada pel govern de PSOE i Podem, ara, a Arrimadas, no li ha tremolat el pols per apartar del 'nucli dur' del partit un dels pesos pesats del grup parlamentari de Ciutadans al Congrés.

Arrimadas exclou Marcos de Quinto del Comitè Permanent de Ciutadans

Es tracta de Marcos de Quinto, exdirectiu de Coca-cola que, ara fa un any, va ser un dels fitxatges estel·lars d'Albert Rivera per a les eleccions generals del mes d'abril de 2019. Inés Arrimadas tancava aquest dilluns el seu Comitè Permanent, que la nova líder del partit ja volia més reduït que en l'etapa d'Albert Rivera, quan el van arribar a integrar 16 persones, entre elles Marcos de Quinto com a secretari de Talent i Capital Humà.

Marina Bravo, Carlos Cuadrado, José María Espejo-Saavedra, Joan Mesquida, Melisa Rodríguez i Edmundo Bal  són els sis noms que, juntament amb Arrimadas, formen aquest òrgan. Tothom donava per feta la continuïtat de Marcos de Quinto al Comitè, però en la darrera setmana, els seus comportaments han fet que Arrimadas hagi acabat apartant-lo.

De Quinto, una setmana molt polèmica

I és que Marcos de Quinto sembla haver declarat la guerra al nou rumb de C's imprès per Inés Arrimadas. Durant la sessió del Congrés del passat dimecres, el diputat va comunicar que trencaria la disciplina de vot del seu partit per votar en contra de la pròrroga i de donar suport al govern del PSOE i Podem. Arrimadas i la seva mà dreta, José María Espejo-Saavedra, van poder convèncer-lo finalment.

Aquest dilluns, Marcos de Quinto  protagonitzava un nou escarafall en qualificar de 'pallasso' el vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias. Una manca de respecte que va comptar amb la reprovació de membres del seu partit. Tot plegat, actituds que estan deixant De Quinto sol, com un vers lliure dins de Ciutadans... i veurem per quant de temps.