Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La bruixa feixista

Arrimadas confessa què farà si Ciutadans s'enfonsa a les eleccions

La candidata de Cs descarta dimitir si el partit perd més de la meitat d'escons: «No estic en aquest escenari»

La bruixa feixista
Arrimadas exigeix el cessament de Torra i l'aplicació immediata del 155 | ACN

La cap de llista de Cs a Barcelona, Inés Arrimadas, ha reclamat de manera «urgent»  aplicar el 155 i cessar el govern Torra «fins que es recuperin les llibertats i els drets constitucionals que avui no es respecten». En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dilluns, ha dit que després de cessar l'executiu, s'ha de «posar un govern que gestioni bé» l'economia.

Les condicions del 155 i qui reemplaçaria Torra «s'ha de decidir per consens al Senat», segons ella, que ha dit que només «a llarg termini» hi hauria noves eleccions a Catalunya.

D'altra banda,  ha negat que tingui sobre la taula dimitir si C's perd més de la meitat dels escons guanyats el 28-A. «No estic en aquest escenari», ha apuntat, sense mencionar si ho podria fer Albert Rivera.

Sumar, preferiblement, amb el PP

En l'entrevista a Catalunya Ràdio, també ha dit, en clau econòmica, que «abans Catalunya creixia molt més que la mitjana espanyola, i ara no és així». Segons ella, el fet que el país «hagi perdut 2.300 autònoms» mentre que Andalusia en guanyi és una de les dades «pitjors» que fa uns anys.

En matèria de pactes, ha reiterat que la seva «preferència» és sumar amb el PP, mentre que  ha qualificat de «complicat» un hipotètic acord amb els socialistes. Segons ella, hi ha govern a les 17 Comunitats Autònomes, i «l'únic lloc on no hi ha un acord és on hi ha Pedro Sánchez». Tot i que  aposta per «acords d'estat» amb totes dues forces, ha expressat que «han abandonat sempre» als catalans.

En una entrevista també dilluns al matí a TV3 ha concretat que si no entren a un govern, sí que contribuiran «que el nacionalisme deixi de tenir la clau a tota Espanya». Pel que fa a les enquestes, treu importància a la tendència a la baixa de C's i creu que «hi ha un interès molt gran del separatisme i el bipartidisme de fer desaparèixer» el partit taronja. Segons ella, els motius que van portar 4,1 milions d'espanyols a votar C's «encara estan».

També et pot interessar...