Arrimadas renuncia a les seves retribucions com a líder de l’oposició

Així ho ha fet saber la portaveu de Ciutadans en un comunicat del partit

Inés Arrimadas
Inés Arrimadas | CatalunyaDiari.cat

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha acceptat aquest diumenge el càrrec de líder de l’oposició al Parlament. No obstant això, i seguint els passos que Oriol Junqueras va prendre l’any 2013 –quan estava a la mateixa situació que Arrimadas– ha renunciat a rebre els drets i beneficis que li pertoquen com a cap de l’oposició.

Arrimadas s’uneix a la llista d’Oriol Junqueras, Artur Mas i Joaquim Nadal

Així ho ha fet saber en un comunicat del seu grup parlamentari que s’ha fet públic aquest matí. Aquesta renúncia inclou, a banda de les retribucions i beneficis que li corresponen a qualsevol que accepti el càrrec de líder de l’oposició, rebre el tracte d'‘Honorable senyora’.

Però no només això. Arrimadas tampoc vol ser ordenada protocol·làriament en el lloc immediatament posterior als expresidents de la Generalitat, ni percebre les retribucions que van vinculades al seu nou càrrec ni tampoc disposar del cap i l’assessor de l’Oficina de la Líder de l’Oposició.

A més, la representant de Ciutadans a Catalunya ha volgut recordar i ressaltar que l’any 2015 ja havia rebutjat a rebre «els privilegis que comporta aquesta figura política». Una acció que l’exvicepresident Oriol Junqueras ja va dur a terme l’any 2013, igual que anteriorment ja havien fet Artur Mas, de Convergència i Unió, i Joaquim Nadal, del PSC, en uns moments en els quals eren ells els líders de l’oposició. D’aquesta manera, Arrimadas se suma a la llista –més o menys extensa– de caps de l’oposició que renuncien a alguns dels seus privilegis.

Les enquestes post moció de censura prediuen la caiguda de Cs

Els motius que l’han portat a prendre aquesta decisió es desconeixen, tot i que els més desconfiats ja apunten a una rentada d’imatge després dels resultats de les últimes enquestes electorals, que preveuen un descens de 4,5 punts de la formació taronja després de la moció de censura de la passada setmana. Per la seva banda, el Partit Socialista Obrer Espanyol es posicionaria com la primera força política en unes possibles eleccions.


Comentaris

envia el comentari