Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Arrimadas titlla Torra de «perill públic» i l’acusa «de seguir amb el cop»

La líder de l’oposició ha manifestat la seva disconformitat amb el discurs de Nadal pronunciat pel President de la Generalitat | Pablo Casado i Miquel Iceta també han criticat les paraules de Torra mitjançant les xarxes socials

Arrimadas ha titllat Torra de «perill públic» i l’acusa «de seguir amb el cop»
Arrimadas ha titllat Torra de «perill públic» i l’acusa «de seguir amb el cop» | Cedida

Al llarg de les últimes hores s’han fet públiques les reaccions de diversos representants de l’esfera política catalana en relació al discurs pronunciat per Quim Torra en el marc de  les festes nadalenques.

Mentre que la líder de l’oposició, Inés Arrimadas, ha definit el president de la Generalitat com un «perill públic» i ha afirmat que «insisteix en el cop», Pablo Casado  considera que les seves paraules són «una amenaça» i demana una nova aplicació de l’article 155. D’altra banda, el socialista Miquel Iceta ha lamentat que el discurs no s’adreci «al conjunt dels catalans i les catalanes» i considera que «és un discurs ancorat en l’any 2017».

Arrimadas acusa Torra «d’insistir en el cop»

Continua creixent la polèmica que envolta el discurs pronunciat durant el dia d’ahir pel president Torra, en el qual va manifestar el seu desig que l’any 2019 servís «per a realitzar el mandat democràtic de llibertat» i on va reclamar a Pedro Sánchez un diàleg «creïble, sincer i valent».

Com no podia ser d’altra manera, els diferents representats dels partits polítics del país han reaccionat a les seves paraules i, com també era d’esperar, les seves reaccions no han estat les més bones.

D’una banda, Inés Arrimadas ha acusat Torra de «ratificar-se en el desafiament separatista» i «d’insistir a continuar amb el cop». En aquest sentit, la cap de l’oposició al Parlament considera que el discurs del president de la Generalitat «ignora a la majoria dels catalans», i no només això sinó que, a més, «demana als seus que es rebel·lin».

El final del tuit que ha compartit la líder de Ciutadans era un missatge dirigit a Pedro Sánchez, de qui diu que «mentre no reaccioni, tindrem a un perill públic al capdavant de la Generalitat».

Pablo Casado demana l’aplicació immediata del 155

Pablo Casado demana una nova aplicació del 155
Pablo Casado demana una nova aplicació del 155 | CatalunyaDiari.cat

 

Però Arrimadas no ha estat l’única que ha fet servir les xarxes socials per mostrar la seva disconformitat amb les paraules de Torra. Pablo Casado, president del PP, secundava la idea de la formació taronja, i llançava el següent missatge: «Torra crida a la sublimació i incita a la violència per tal de consumar la secessió anant un pas més enllà».

A més, el popular considera que l’independentisme està sumit en el descontrol, motiu pel qual «aquesta nova amenaça no pot quedar impune». Casado també té un pensament dirigit a Sánchez, i llança aquesta reflexió:  «A què espera Sánchez per a posar ordre i preservar la unitat d’Espanya?», la qual va acompanyada de la mesura que, segons el líder del PP, és la més encertada, que és  l’aplicació del «155 ja».

Iceta considera que el discurs «no permet avançar cap a una solució»

L’última personalitat de l’esfera política que ha criticat les paraules de Torra ha estat Miquel Iceta. El primer secretari socialista  lamenta que el discurs «no s’adreci al conjunt dels catalans i les catalanes» i, a més, considera que les paraules pronunciades pel President de la Generalitat  estan «ancorades en l’any 2017 i no pensades per a l’any 2019».

Miquel Iceta i el PSC assistiran a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana.
Miquel Iceta i el PSC assistiran a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana. | CatalunyaDiari.cat

 

Malgrat que, en aquest cas, el líder del PSC no hagi interpel·lat directament Sánchez ni hagi sol·licitat el 155, sí que considera que el discurs «no permet avançar cap a una solució acordada», motiu pel qual «no és un discurs útil per avançar».