Arrimadas va trucar Quim Torra per rebaixar la tensió, després de negar-se a acudir a la Generalitat

Arrimadas va fer tres peticions molt concretes a Torra

Quim Torra i Inés Arrimadas, al Parlament de Catalunya
Quim Torra i Inés Arrimadas, al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

La pugna entre el sobiranisme i l’unionisme a Catalunya segueix estancada en una via sense sortida. El frec a frec entre forces favorables i contràries a la independència existent al Parlament fa que encara sigui molt complicat trobar una via d’entesa entre el bloc de Junts per Catalunya, ERC i la Cup i el bloc conformat per Ciutadans, PSC i PP.

Inés Arrimadas, però, hauria d’un a terme un insòlit fet per intentar rebaixar la tensió entre forces. Segons ha tret a la llum RAC1, la líder de la col·lisió taronja al Parlament va trucar al president Quim Torra just després d’haver-se negat a anar al Palau de la Generalitat, al·legant que no volia passar per sota la pancarta que reclama llibertat per als polítics presos catalans.

La cordial trucada d’Arrimadas a Torra

Segons esmenta el mitjà esmentat, doncs, la trucada va ser d’allò més cordial entre el president i la cap de l’oposició. De fet, la trucada va servir com a punt de partida per rebaixar una tensió evident i existent des del 21-D i perquè Arrimadas li traslladés a Torra la preocupació que té per la divisió que hi ha a la societat catalana.

És en aquest context, quan Arrimadas va optar per fer tres peticions a Quim Torra: mantenir la neutralitat institucional, el respecte absolut a la llei i la tasca a favor de la millora de la convivència a Catalunya.

Inés Arrimadas
Inés Arrimadas, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Torra va reiterar que Arrimadas té les portes obertes del Palau

Al fil de la petició d’Arrimadas, el mateix Torra va explicar-li que, tot i la seva primera negativa, la líder de Ciutadans tenia les portes del Palau de la Generalitat per anar-hi quan volgués. Torra, però, no modularia massa la seva postura en al·legar que mentre hi hagi el que considera «presos polítics» a presó, no retirarà el llaç groc del Palau.

Arrimadas, finalment, va explicar-li a Torra que es personaria al Palau per reunir-se amb el recentment investit president quan es complissin les tres peticions esmentades prèviament.


Comentaris

envia el comentari