Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president espanyol Pedro Sánchez durant unes declaracions en la cimera europea sobre el fons de recuperació, a Brussel·les

Arrimadas transmet a Sánchez la seva disposició ferma a negociar els Pressupostos

La líder de C's intenta evitar el xoc amb Podem

El president espanyol Pedro Sánchez durant unes declaracions en la cimera europea sobre el fons de recuperació, a Brussel·les
Arrimadas ha anunciat que la seva formació està disposada a negociar els PGE | ACN

Inés Arrimadas, la líder de C's, ha comparegut a La Moncloa aquesta tarda després de la reunió de dues hores que ha mantingut amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per transmetre-li la seva disposició «ferma i real» a negociar uns Pressupostos Generals de l'Estat «moderats i sensats».

Malgrat que ha criticat la gestió del govern espanyol respecte a la pandèmia, ha apel·lat a «l’entesa» i a la necessitat de «superar la crisi política», i ha sentenciat: «Ara és una obligació arribar a acords i deixar enrere el partidisme».

En aquest marc ha recordat les diferències entre el model fiscal i laboral del seu partit i Podem, partit que també serà present a les negociacions. Ara bé, la líder del partit taronja ha evitat plantejar-ho com un problema, i ha assegurat: «Les negociacions començaran i defensarem la nostra posició», ha dit.

Serà «exigent, responsable i constructiva»

Arrimadas ha avançat que serà «exigent, responsable i constructiva» en aquestes negociacions i ha demanat una «treva política per Espanya» perquè «els pressupostos que aprovem, el pla de reformes i les mesures que adoptem determinaran el futur de les pròximes generacions». Així mateix, ha admès que per a C’s «no és fàcil negociar amb aquest govern» però creuen que en les circumstàncies actuals és «necessari».

De moment la líder de C’s ha plantejat a Sánchez una bateria de mesures per abordar la crisi, començant per «una estratègia nacional de retorn a l’escola i no 17». A més, ha dit que cal que Sánchez «assumeixi el lideratge del retorn a l’escola». També ha demanat un pla de conciliació per a les famílies i una extensió dels ERTO més enllà del 30 de setembre.

Finalment, tot i que ha advertit que el model fiscal de C’s no s’ajusta al de Podem, no ha volgut fer de la presència de Podem a les negociacions una línia vermella. Per això ha apuntat que Pedro Sánchez «sap perfectament quin és el nostre plantejament» i ha assegurat que la seva presència impedeix que els pressupostos s’acabin pactant finalment amb ERC i Bildu.