Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Arrufat, exdiputat de la CUP entre 2012 i 2015.

Arrufat insinua una extorsió de la CUP sobre l'acusació d'agressió sexual

L'exdiputat anticapitalista anuncia que donarà explicacions aquest dimecres

Quim Arrufat, exdiputat de la CUP entre 2012 i 2015.
Quim Arrufat tenia una denúncia interna per agressió sexual a la CUP, segons es va saber el passat diumenge. | ACN

L'exdiputat de la CUP entre 2012 i 2015, Quim Arrufat, va marxar de la CUP just abans d'enfrontar-se a una expulsió per un presumpte cas d'agressió sexual i un altre d'assetjament que hauria comès en el si de l'organització: aquesta és la notícia que es coneixia el passat diumenge al vespre i que, des de llavors, espera una explicació per part d'Arrufat, que va anunciar que estava preparant una resposta clarificadora a unes acusacions que són, de fet, molt greus.

Arrufat s'explicarà, però mentrestant llença una dura acusació a la CUP

Aquest dimarts al vespre, però, l'exdiputat anticapitalista feia una publicació a Facebook on aclaria per què no s'ha explicat encara. «Volia fer-ho per avui, però ara ja és més prudent revisar-ho altre cop i publicar-ho demà a primera hora», deia Arrufat d'entrada, al·ludint a un text i un vídeo on assegura que donarà explicacions durant aquest dimecres, dia 7 d'octubre. Unes línies més tard, però, l'exdiputat llença una insinuació contra la seva formació: deixa anar que ha patit una extorsió: «Ara que finalment he quedat alliberat de l'extorsió que suposava l'amenaça de rebentar-me la vida enviant-ho a les xarxes i als mitjans, podré finalment dir-ho. Però demà».

Una afirmació realment sorprenent i que caldrà veure si Arrufat aclareix en «un text i un vídeo on explico no només que no és cert, sinó que és tota una altra història més greu». Arrufat, doncs, no tan sols nega les acusacions que se li han fet en els darrers dies, sinó que assegura que explicarà una història que, segons ell, és encara de més gravetat.

La versió oficial de la CUP: Arrufat va marxar a les portes d'una expulsió segura

Segons la versió oficial emesa per la CUP, Arrufat va marxar de la formació quan es trobava enmig de denúncies d'agressions masclistes i quan va decidir plegar estava «a les portes d'una més que probable expulsió». És el que va assegurar dilluns passat la diputada anticapitalista Natàlia Sànchez en declaracions a 'Catalunya Ràdio'.