Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias cara a cara

Artadi demana a Sánchez i Iglesias que siguin «homes d'Estat»

Artadi també ha criticat la taula de diàleg, tot i que JxCat hi va participar

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias cara a cara
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias han rebut l'advertència en boca de la vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi. | Arxiu

La vicepresidenta de JxCat, regidora de l'Ajuntament de Barcelona i diputada al Parlament de Catalunya, Elsa Artadi, ha reclamat al president del Govern, Pedro Sánchez, i al vicepresident, Pablo Iglesias, que siguin «homes d'estat» i es posin al capdavant d'una solució al conflicte català, i ha negat que realment existeixi una taula de negociació, perquè considera que no aposten pel diàleg.

«El que reclamem a Pedro Sánchez i a Pablo Iglesias, que és el seu vicepresident, és que siguin homes d'estat, que es posin al capdavant d'una solució, que és alguna cosa que fins ara no ha passat en aquest govern», ha assegurat en una entrevista a Europa Press. Per Artadi, cal abordar des de la política el que és un conflicte polític, per la qual cosa els demana que siguin «demòcrates», defensin l'estat de dret i impulsin polítiques progressistes, cosa que creu que no han fet des que van començar a governar.

Artadi critica de forma contundent la taula de diàleg

Quant a la taula de negociació entre governs, que s'ha reunit en una sola ocasió, Artadi assegura que no existeix: «Existeix una foto que un dia va interessar a Moncloa fer-la per explicar als seus socis europeus que ja tenien encarrilat el seu procés, i segurament també va interessar per desactivar mobilitzacions» a Catalunya. «No existeix ni taula de diàleg ni de negociació. Existeix una foto, és tot el que hi ha ara mateix. Per negociar i dialogar l'has de preparar d'una altra forma, donar garanties i fer un treball que no s'ha volgut fer», ha lamentat.

Al seu judici, el Govern no ha donat ni un pas i té voluntat d'avançar, fins i tot les competències de la Generalitat «són menys ara que abans de la investidura de Sánchez, han recentralitzat amb la crisi del coronavirus, i han aprofitat per blindar la monarquia». En preguntar-li si cal dissoldre la taula de negociació, ha recalcat que sempre estaran pel diàleg, però el que no poden fer és col·laborar en «una farsa i un engany».