Artur Mas denuncia la filtració de la seva declaració al Suprem i demana difondre íntegrament la gravació

L'advocat de l'expresident de la Generalitat demana que es difongui íntegrament l’àudio per reparar el dany ocasionat

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, a les portes del Tribunal Suprem
Imatge d'arxiu d'Artur Mas arribant al Tribunal Suprem.  | CatalunyaDiari.cat

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha denunciat les filtracions de diversos fragments d’àudio de la declaració que va fer al Tribunal Suprem el passat 20 de febrer com a acusat en tot el procés contra el referèndum. I és que cal recordar que 15 dies més tard d’aquestes declaracions, el diari digital ‘El Confidencial’ va publicar diversos fragments de la declaració de Mas davant el jutge Llarena.

Demanen la difusió íntegra de l'àudio  

Així doncs, Artur Mas ha presentat una denúncia al magistrat Pablo Llarena on expressa el «malestar per la divulgació als mitjans de diligències sumarials reservades», segons ha publicat ‘El Nacional’. «L'extraordinària habitualitat del fet no exclou la denúncia d'aquest i a instar les oportunes mesures correctores», exposa el text per denunciar la filtració.

Per la seva part, l’advocat de Mas, Xavier Melero, demana que es difongui íntegrament l’àudio de tota la declaració, el qual va durar 3 hores, per tal d’intentar reparar el dany causat. I és que segons el lletrat «els àudios difosos constitueixen fragments seleccionats pel redactor per apuntalar el contingut de la notícia en el sentit que ell mateix pretén». 

Tanmateix, i segons la defensa, aquesta «selecció desvirtua la declaració» de l’expresident en tot el seu conjunt. Per aquest motiu demana filtrar tot el contingut «amb caràcter excepcional, atesa la ponderació d'interessos en joc». Així doncs, l'advocat demana a Pablo Llarena que autoritzi Artur Mas a difondre «íntegrament» l'àudio de la declaració als mitjans de comunicació a través de l'oficina de premsa de l'expresident. 

Una independència «simbòlica»

Cal recordar que l'expresident de la Generalitat va assegurar en una entrevista a 'El Món a RAC 1' que la declaració d'independència del passat 27 d'octubre va ser «simbòlica», i que en realitat no tenia «un recorregut real». 

«Tots els actors que estaven en el Parlament el 27-O sabien que això no tenia recorregut real, una altra cosa és que li donessin importància com a simbolisme», ha explicat l'expresident. 


Comentaris

envia el comentari