Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Artur Mas i Ada Colau en un acte el novembre de 2015 a Barcelona.

Artur Mas fitxa l'antiga secretària de Jordi Pujol

L'empleada ja havia col·laborat de nou amb la Generalitat durant la presidència de Carles Puigdemont

Artur Mas i Ada Colau en un acte el novembre de 2015 a Barcelona.
Artur Mas ha fitxat l'exsecretària del president Pujol. | ACN

El dia en què l'expresident de la Generalitat entre 1980 i 2003, Jordi Pujol, compleix 90 anys, ha transcendit la notícia que Artur Mas —que va ocupar la presidència entre 2010 i 2016— ha fitxat una de les persones de màxima confiança de Pujol durant la seva etapa a la plaça de Sant Jaume.

Es tracta de Sònia Potau, que va ser secretària personal del president Pujol. Aquest dilluns, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publicava el seu fitxatge com a secretària adscrita a l'oficina de l'expresident Artur Mas.

Potau va treballar per Pujol i Puigdemont, i ara ho farà per Mas

Potau s'encarregarà, doncs, de gestionar el dia a dia de l'expresident Mas des de l'oficina que la Generalitat disposa per llei per als seus expresidents, i serà una de les empleades que també els pertoca legalment. Així doncs, s'incorporarà de manera imminent al despatx que ocupa Mas, al número 107 del passeig de Gràcia de  Barcelona. Potau cobrarà uns 37.500 euros anuals, entre el sou base i un complement específic, i serà el tercer president de la Generalitat pel qual treballarà: és una habitual, doncs, dels màxims mandataris procedents del món convergent.

A més d'haver estat la mà dreta de Jordi Pujol, comandant durant anys la seva agenda, durant l'etapa de la presidència de Carles Puigdemont (és a dir, entre el mes de gener de 2016 i l'intens mes d'octubre de 2017), Sònia Potau va tornar a Palau: va fitxar com a assessora de projectes de comunicació a Presidència, càrrec pel qual rebia un salari molt similar al que percebrà ara, a l'oficina de l'expresident Mas. D'aquesta manera, doncs, Mas recupera una vella coneguda, sempre a l'ombra dels que han estat els líders de l'executiu del país.