Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana del Tribunal Suprem

Artur Mas, sobre la rebaixa de la inhabilitació: «En el fons és un increment»

Ha assegurat en una entrevista que, sumant el temps que s'ha trigat a prendre la decisió, en total estarà tres anys inhabilitat

 

Després de la decisió del Tribunal Suprem de rebaixar la seva inhabilitació pels fets del 9-N, Artur Mas ha afirmat que en el fons aquesta decisió no suposa res més que «un increment» de la condemna.

Així ho ha dit en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' on ha assegurat que, sumant el temps que s'ha trigat a prendre la decisió, en total estarà tres anys inhabilitat  perquè en aquests moments, i des que es va iniciar el procés judicial, tampoc es podia presentar.

  • Altres notícies relacionades: Artur Mas, sobre la sentència del 9-N: «És una venjança»

Ara, però, el Suprem ha rebaixat la seva inhabilitació dels dos anys a un any i un mes, un temps que començarà a córrer quan la sentència sigui ferma. De totes maneres, Mas ja ha confirmat que recorrerà la decisió al Tribunal Constitucional. També ha dit que voldria acudir a la justícia europea però no podrà fer-ho fins que no es resolgui el recurs al Constitucional, cosa que creu que passarà quan ja hagi complert la pena sencera.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Mas critica el funcionament del sistema judicial

L'expresident de la Generalitat ha denunciat que el sistema judicial, en conseqüència de la seva actuació, està fent un paper d'«actor polític» que no hauria de fer. Per a Mas, el fet que hi hagi presa de decisions que s'estiguin retardant no suposa res més que un impediment perquè puguin presentar-se processos electorals, «estan minvant els drets i ho fan expressament», ha assegurat.

Artur Mas ha comparat l'actual situació de Puigdemont amb la seva fa dos anys, quan va optar per «marxar»
Artur Mas no ha volgut confirmar si té pensat o no tornar a la política un cop compleixi la seva inhabilitació  | La Sexta

 

De fet, Mas ja va ser molt crític amb la sentència del 9-N que l'obligava a retornar 4,9 milions d’euros pels diners invertits per dur a terme la consulta de l’any 2014. Va assegurar que es tractava d'una «venjança», a més va afegir també: «Ens mantenim serens i ferms. No ens agenollem, no defallim, ens fan mal però no ens fan por».

D'altra banda, Artur Mas ha parlat també sobre la seva possible tornada a la política, tot i que afirma que per a ell no és una prioritat i que encara no ha pres cap decisió al respecte. De fet, preguntat per si tornaria a presentar-se a les eleccions de 2020, ha explicat: «Com que passen moltes coses, ja es veurà, d'entrada jo crec que no».