Artur Mas inicia els moviments per tornar a primera línia de la política

L'expresident considera que, després del 21-D, el panorama polític serà propici per fer el seu apropament

Imatge d'arxiu d'Artur Mas.
Imatge d'arxiu d'Artur Mas. | CatalunyaDiari

El panorama polític posterior a les eleccions del 21 de desembre és un dels més difícils de pronosticar dels últims temps. Després dels episodis de tensió viscuts a Catalunya en els últims mesos —1 d'octubre, càrregues policials, aplicació del 155—, i sumant-hi el fet que, per primera vegada, sembla que el front contrari a la independència farà campanya conjunta, el mapa polític del dia 22 pot ser molt diferent de l'actual.

És en aquest context que, segons informa 'El Confidencial', l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, estaria preparant la seva tornada a la primera línia de la política. Cal recordar que, tot i estar inhabilitat, aquesta prohibició només s'allarga fins a l'any 2019.

Ningú podrà formar govern

Segons els pronòstics de Mas, l'escenari posterior a les eleccions serà molt atomitzat i serà complicat formar govern. En el cas que aquesta situació arribés al límit seria necessari una nova convocatòria d'eleccions i, seria aquí, on es presentaria de nou.


Per una banda, sembla evident el canvi de discurs que, tant PDECat com ERC estan fent en les últimes dates, amb una «suavització» de l'argumentari que parla de «deixar de banda» l'antic unilateralisme. És en aquest sentit que sembla que el suport dels «comuns» tindria sentit. En qualsevol cas, aquesta coalició seria improbable a causa del caràcter del votant d'aquesta formació, allunyat de plantejaments independentistes i pel fet que, Ada Colau, vol repetir com a alcaldessa de la ciutat.

En línia amb el canvi de discurs

Tant Artur Mas com Marta Pascal —coordinadora general del partit— seguirien aquesta línia més conservadora, a diferència del to que Carles Puigdemont que, després d'aconseguir «imposar» la seva llista a Junts per Catalunya, ha assumit un major control del partit.


En aquest sentit, les declaracions d'Artur Mas en el Fòrum Europa assegurant que ell no havia tingut res a veure amb la declaració unilateral d'independència són un a manera d'anar afluixant el discurs per adaptar-lo al seu perfil com a futur candidat.


Comentaris

envia el comentari