VÍDEO EN DIRECTE

Caos, càrregues i màxima tensió a Barcelona

Artur Mas no creu que sigui el moment d'investir Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat ha reconegut que «fa molt temps» que no parla amb Puigdemont
Imatge d'arxiu d'Artur Mas i Carles Puigdemont. | CatalunyaDiari.cat

 

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, es qüestiona si és el moment d'investir Carles Puigdemont. En una entrevista al programa de Rac1 'Via Lliure', Mas ha confessat que «investir ara Puigdemont comportaria obrir més processos penals contra més persones» i ha afegit que «el que s'ha de valorar és si això, en aquests moments, val la pena després de tenir tanta gent fora del país o no cal».

 

No obstant això, Mas ha reconegut que Puigdemont «té tota la legitimitat per ser investit president». «És duna evidència total», ha assegurat Artur Mas, però afegeix que «a vegades la legitimitat no s'acaba imposant en curt termini».

Mig any del referèndum de l'1 d'octubre

Durant l'entrevista, amb motiu del mig any del referèndum de l'1 d'octubre, l'expresident també ha reconegut que «fa molt temps» que no parla amb Carles Puigdemont, ja que, segons Mas, «hi ha un problema de seguretat en les comunicacions» i, per tant, l'única manera que té de parlar-hi és «per vies indirectes, per persones interposades». 

 

Sobre el referèndum, Mas ha dit que encara és aviat per poder «calibrar en el curt termini» si va valer la pena, tot i que el que sí que és evident «és que no hi ha uns guanys  a curt termini». 

 

«Si es mira ara, hi ha institucions que no estan sota el nostre control que estan intervingudes per Madrid», ha lamentat Artur Mas assegurant que «tots aquests processos tenen sempre els seus costos. I això s’havia dit sempre». 

 

 

Artur Mas fa una crida al diàleg polític

Tanmateix, Artur Mas ha reconegut que no s'hauria imaginat mai «aquesta actuació de radicalitat i visceralitat per part de l'estat espanyol». No obstant això, Mas reconeix que el que sí que era evident és «que hi hauria un procés penal»

 

D'altra banda, l'expresident ha fet una nova crida al diàleg polític, ja que «un problema polític es resol des de la política, i els criminals des de la justícia». En aquest sentit, ha reconegut que si no hi va haver negociació amb l'estat espanyol «és perquè en cap moment el govern espanyol va voler seure en una taula a parlar». 

 

De fet, Mas assegura que a ell li consta que Carles Puigdemont va intentar parlar de com fer el referèndum amb el govern de Mariano Rajoy, però que l'única resposta que va obtenir va ser: «d'això no se n'ha de parlar», segons ha publicat 'El Nacional'. 

 

Finalment, i preguntat sobre el futur de Catalunya, Artur Mas no ha volgut parlar ni de dates ni de terminis, perquè «aquest és un dels problemes que hem tingut, la necessitat de fixar terminis concrets». «L’important no és quants anys trigarem. L’important és si anem o no en la bona direcció», ha sentenciat Mas.

 

 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris