Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà de l'expresident de la Generalitat Artur Mas durant un esmorzar informatiu

Artur Mas no té previst donar-se de baixa del PDeCat

L'expresident explicarà els motius en els pròxims dies

Pla mitjà de l'expresident de la Generalitat Artur Mas durant un esmorzar informatiu
Pla mitjà de l'expresident de la Generalitat Artur Mas durant un esmorzar informatiu | ACN

L'estampida liderada per Carles Puigdemont de consellers, exconsellers, diputats, regidors, càrrecs territorials i altres del PDeCat per acabar sumant-se a JxCat ha portat a la incògnita sobre què farà el fundador del partit: Artur Mas. Segons informa La Vanguardia, Mar no té previst donar-se de baixa del PDeCat i en els pròxims dies explicarà els seus motius.

El divorci entre PDeCat i JxCat s'ha fet efectiu després que la direcció del primer partit anunciés aquest cap de setmana la decisió de portar als tribunals l'apropiació, per part de l'entorn de Puigdemont, de la marca de JxCat amb una demanda. Depèn com es resolgui podria comportar inclòs la suspensió de la nova formació creada el passat 25 de juliol.

El PDeCAT admet que l’acord amb JxCat «és avui més difícil que ahir»

El Partit Demòcrata de Catalunya (Pdecat) va admetre aquest dilluns a la tarda que l'acord per intentar una confluència amb el partit de Carles Puigdemont, Junts per Catalunya, «és avui més difícil que ahir». Ho va dir el portaveu dels demòcrates, Marc Solsona, en declaracions a TV3, després que l'expresident de la Generalitat anunciés des de l'exili de Brussel·les que trencava el carnet del Pdecat.

Després de Puigdemont, altres pesos pesants del partit, com ara els presos, quatre consellers del Govern o la majoria de diputats, també es van donar de baixa. Amb tot, Solsona va afirmar que el nou escenari no ha de ser incompatible amb què els màxims dirigents de les dues formacions continuïn parlant, i va assegurar que li consta que ho fan.

Solsona va reiterar que la pugna judicial que va suposar la gota que va fer vessar el got de la paciència de Puigdemont i els seus acòlits és un tema «molt tècnic» sobre els poders registrals de la marca Junts per Catalunya. En cap cas va admetre «com s'ha interpretat amb mala intenció» que s'hagi volgut portar davant la justícia Puigdemont o els presos.

Per aquest motiu va defensar que, després de «constatar» que JxC i Pdecat són «dos partits» és «legítim» que hi hagi gent que es doni de baixa. En tot cas, Solsona va donar per fet que «els camins tard o d'hora s'han d'acabar trobant». I per responsables d'ambdues formacions, Carles Puigdemont i David Bonvehí, «continuïn parlant, i ens consta que ho fan».