Artur Mas pagarà aquest dijous 400.000 euros de la fiança al Tribunal de Comptes

Els seus advocats demanaran ampliar el termini una setmana per gestionar la presentació de garanties suficients

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas
L'expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas | GTRES

L'expresident de la Generalitat Artur Mas abonarà aquest dijous 400.000 euros dels gairebé tres milions que encara deuen per completar la fiança imposada pel Tribunal de Comptes a causa de la suposada utilització de fons públics per a la consulta sobiranista del 9 de novembre de 2014, i demanarà una setmana més de termini per cobrir la resta.

En l'escrit que presentarà a primera hora del dijous al Tribunal de Comptes, els advocats reclamaran una ampliació de set dies «per gestionar la presentació de garanties suficients, bé en manera d'aval bancari, bé, amb caràcter d'últim recurs, les taxacions dels immobles» dels presumptes responsables.

Els lletrats han anunciat que Mas i els exconsellers Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau ja estan procedint a taxar diversos immobles de la seva propietat, per si fossin necessaris «com a últim recurs» per arribar a cobrir la fiança, de la qual ja han pagat 2,4 milions d'un total de gairebé 5,3 milions.

Intenció de pagar

L'escrit recorda que fins al moment han abonat ja aquests 2,4 milions i acrediten ara que formalitzen un nou ingrés de 400.000 euros, que «obeeix a l'estricta finalitat de respondre al requeriment de garantir la responsabilitat establerta provisionalment».

Insisteixen al Tribunal de Comptes que haver ingressat ja 2,8 milions acredita la seva voluntat de fer front a aquests abonaments «malgrat l'elevada quantia de les liquidacions provisionals», que veuen absolutament injustificades en considerar que no va haver-hi malversació ni cap infracció comptables.

Pòlisses de responsabilitat civil

Consideren que les pòlisses de responsabilitat civil que la Generalitat tenia contractades el novembre de 2014 haurien d'assumir la cobertura del risc i «constituir les fiances pertinents», per la qual cosa adjunten en el seu escrit el certificat que acredita l'objecte i període de vigència de la seva cobertura.

Enfront d'ells, l'empresa asseguradora entén que «el sinistre declarat està exclòs de la cobertura de la pòlissa», la qual cosa els advocats de Mas sostenen que no té fonament donats els termes del contracte i no poden eludir la responsabilitat contractual que els incumbeix.
 


Comentaris

envia el comentari